Weather Icon
Ινδία , Τουρκία 4 Οκτωβρίου 2021

Σε πορεία πολέμου η Ινδία, θεωρεί πλέον ανοιχτά την Τουρκία ως «εχθρική δύναμη»

Σε πορεία πολέμου η Ινδία, θεωρεί πλέον ανοιχτά την Τουρκία ως «εχθρική δύναμη»

Το πολιτιστικό εμπάργκο μετετράπη σύντομα σε οικονομικό εμπάργκο και τώρα όποιος Ινδός συνεργάζεται με Τούρκους, θεωρείται «προδότης». Η πολεμική αντιπαράθεση έπεται…

Η Τουρκία και η Ινδία διατηρούσαν διμερείς σχέσεις εδώ και αιώνες. Ωστόσο, αυτή η σχέση βρίσκεται σε καθοδική πορεία. Οποιοσδήποτε ιστορικός και πολιτιστικός δεσμός που μοιράζονται εξαφανίζεται με τέτοια ταχύτητα που και οι δύο ανταλλάσσουν τώρα ανοιχτά διπλωματικά χτυπήματα στην παγκόσμια σκηνή, όχι σε μυστικό, διπλωματικό επίπεδο, αλλά δημοσίως. Οι αυξημένες εντάσεις τους είναι πιθανό να δημιουργήσουν συνθήκες πολέμου, με την Ινδική κοινωνία να καλεί πλέον ανοιχτά σε ενέργειες κατά της Τουρκίας.

Τα εγκλήματα του Ερντογάν

Η ραγδαία επιδείνωση της σχέσης των δυο χωρών προκλήθηκε από την παρέμβαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ινδίας. Το «κατηγορώ» του Ερντογάν κατά της Ινδίας επικεντρώνεται στη μεταχείριση του μουσουλμανικού πληθυσμό και στον έλεγχο του Νέου Δελχί στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ.

Ο Ερντογάν είχε πει στο παρελθόν ότι «η Ινδία αυτή τη στιγμή έχει γίνει μια χώρα όπου οι σφαγές είναι ευρέως διαδεδομένες. Ποιες σφαγές; Σφαγές μουσουλμάνων. Από ποιον; Τους Ινδουιστές!». Είναι δυνατόν να μιλάει τούρκος για σφαγές, όταν η Τουρκία είναι ο εμπνευστής των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας; Κάθε γενοκτονία που έχει διαπραχθεί έχει τις ρίζες της στην σφαγή της Χίου, του Πόντου, της Ιωνίας, των Αρμενίων, των Ασσυρίων, κάθε εθνικής μειονότητας η οποία είχε την ατυχία να βρίσκεται εντός τουρκικής διοίκησης…

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube