Weather Icon
Τουρκία 12 Οκτωβρίου 2021

«Σε επικίνδυνη απομόνωση η Τουρκία» διαπιστώνει γνωστή Τουρκάλα συγγραφέας

«Σε επικίνδυνη απομόνωση η Τουρκία» διαπιστώνει γνωστή Τουρκάλα συγγραφέας

Η γνωστή συγγραφέας της Τουρκίας, Ασλί Αϊντίντασμπάς, σχολιάζοντας την εξωτερική πολιτική της χώρας και το μέλλον των σχέσεών της με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, δήλωσε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μια «επικίνδυνη απομόνωση» με τις επιλογές της.

Η Αϊντίντασμπάς δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν το σχέδιο αποχώρησής τους από τη Συρία ανοίγοντας διάλογο με τη Ρωσία και ότι η Ελλάδα θα ενεργήσει μαζί με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία στην ανατολική Μεσόγειο. «Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για αυτόν (Ερντογάν), τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό», είπε η Τουρκάλα συγγραφέας. «Η Τουρκία και η περιοχή της βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι και οι συνομιλητές της Τουρκίας βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής για να δουν τί θα συμβεί το 2023», πρόσθεσε.

Τρομακτική η απομόνωση της χώρας

«Έχει δημιουργηθεί μια εξαιρετικά τοξική εικόνα για την Τουρκία στη διεθνή κοινή γνώμη. Αυτή η εικόνα δεν βελτιώνεται καλώντας τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και καλώντας τους επενδυτές να επενδύσουν. Αυτή η απομόνωση έχει να κάνει με την απόκλιση από τη δημοκρατία. Η ομαλοποίηση στο εσωτερικό της Τουρκίας θα ανοίξει το δρόμο για την ομαλοποίηση και στο εξωτερικό», υποστήριξε.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube