REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 14 Οκτωβρίου 2021

Ρωσικό αεροσκάφος βομβάρδισε τουρκικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία

Ρωσικό αεροσκάφος βομβάρδισε τουρκικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία

Το απόγευμα της Δευτέρας, ένα ρωσικό μαχητικό εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση στην περιοχή που ελέγχεται από τις τουρκικές δυνάμεις της Επιχείρησης “Ασπίδα του Ευφράτη”, στη βόρεια Συρία.

Ο ανταποκριτής του Baladi News (ΜΜΕ της συριακής αντιπολίτευσης) στην ύπαιθρο του Χαλεπίου είπε ότι περίπου στις 11:30 το βράδυ της Δευτέρας, ένα ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο στόχευσε με πυραύλους την πόλη Μαρέα, η οποία βρίσκεται στην περιοχή επιχειρήσεων της τουρκικής “Ασπίδας του Ευφράτη”. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα υλικές ζημιές αλλά όχι θύματα.

Την είδηση αναμεταδίδει και το Syrian Observer (φιλοκυβερνητικό μέσο), λέγοντας όμως ότι δεν έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει την είδηση.

Ο ανταποκριτής του Baladi εξήγησε ότι ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε στην πόλη Μαρέα δεν εξερράγη και άφησε πίσω του έναν μεγάλο κρατήρα. Το περιστατικό ακολούθησε εκτεταμένη κινητοποίηση του τουρκικού στρατού στην περιοχή.

Το βράδυ της Κυριακής, ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένα τουρκικό αυτοκίνητο έγινε στόχος των SDF με κατευθυνόμενο πύραυλο, στα περίχωρα της πόλης Μαρέα.

Πέτρος Κράνιας

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube