Weather Icon

PYD: Απευθύνουμε κάλεσμα για ένταση του αγώνα για την ελευθερία του Οτσαλάν

PYD: Απευθύνουμε κάλεσμα για ένταση του αγώνα για την ελευθερία του Οτσαλάν

«Καλούμε όλες τις δυνάμεις να πολεμήσουν μέχρι να επιτευχθεί η ελευθερία του ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν», ανέφερε το PYD σε γραπτή του δήλωση.

Η Γενική Συνέλευση του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο της Διεθνούς Συνωμοσίας κατά του ηγέτη του Κουρδικού λαού, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Η δήλωση αναφέρει: «Η Διεθνής Συνωμοσία εναντίον του ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν σηματοδοτεί την 23η επέτειό της. Πολλά από τα μέρη που είναι υπεύθυνα για αυτήν τη συνωμοσία έχουν αποκαλυφθεί, ενώ μερικά άλλα παραμένουν άγνωστα. Ο Κουρδικός λαός και οι λαοί της Μέσης Ανατολής δεν θα δεχτούν τις διώξεις και την αδικία, και θα παλέψουν για την απελευθέρωση του ηγέτη Οτσαλάν, τα δικαιώματα του οποίου παραβιάζονται συστηματικά τα τελευταία 23 χρόνια. Θέλουν να δολοφονήσουν τον ηγέτη στο κελί απομόνωσής του στο νησί Ιμραλί με διάφορα μέσα. Για χρόνια, δεν επιτρέπουν στον ηγέτη Οτσαλάν να συναντηθεί με την οικογένειά του ή τους δικηγόρους του. Παρ’ όλα αυτά, ο ηγέτης Οτσαλάν διεξάγει έναν γενναίο αγώνα».

Το PYD συνέχισε: «Ο ηγέτης Οτσαλάν είπε ότι η συνωμοσία εξυπηρετούσε τους στόχους των δυνάμεων της καπιταλιστικής νεωτερικότητας στη Μέση Ανατολή. Οι Κούρδοι δεν συμπεριλήφθηκαν στον χάρτη που δημιούργησαν αυτές οι δυνάμεις. Όλες οι προσπάθειες θα ματαιωθούν με τη δύναμη του ηγέτη Οτσαλάν και την οργάνωση που ίδρυσε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube