REAL TIME |

Weather Icon
Τουρκία 15 Οκτωβρίου 2021

ΠΟΕ και ΠΟΠΣ θα προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τις απελάσεις Ποντίων από την Τουρκία

ΠΟΕ και ΠΟΠΣ θα προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τις απελάσεις Ποντίων από την Τουρκία

Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ετοιμάζονται να προσφύγουν οι δύο εν Ελλάδι ομοσπονδίες των Ποντίων μετά τις αλλεπάλληλες το τελευταίο πεντάμηνο πολύωρες κρατήσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και στη συνέχεια απελάσεις Ελλήνων ποντιακής καταγωγής οι οποίοι θεωρήθηκαν –χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος– personae non gratae από την Τουρκία.

Μιλώντας στο pontosnews.gr ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) Γιώργος Βαρυθυμιάδης και η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) Χριστίνα Σαχινίδου, αφού καταδικάζουν τη στάση της Τουρκίας, ρίχνουν τα βέλη τους και προς την ελληνική Πολιτεία για πλημμελή και χαλαρή αντιμετώπιση του ζητήματος, τονίζοντας την ανάγκη να σκληρύνει τη στάση της.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι γίνονται σχεδόν καθημερινά δέκτες ανησυχίας για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και υπογραμμίζουν ότι προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι σε αυτούς που απαγορεύεται η είσοδος στη γειτονική χώρα είναι Έλληνες που έχουν ως προορισμό τους την ευρύτερη περιοχή του Πόντου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη απαγορεύθηκε η είσοδος στον γνωστό Πόντιο τραγουδιστή Αχιλλέα Βασιλειάδη, χωρίς να γνωρίζει ακόμα το γιατί – αυτή ήταν η πέμπτη απέλαση από την αρχή του έτους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube