Weather Icon

Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Μέρκελ

Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Μέρκελ
Η απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρούν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου.
Η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα κατόπιν της πρόσκλησης που της απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη Σύνοδο Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία, ενώ χθες το βράδυ οι δυο τους δείπνησαν στο σπίτι του πρωθυπουργού.
Το πρωί της Παρασκευής, μετά την υποδοχή της Μέρκελ από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Γερμανίδα καγκελάριος με την αντιπροσωπία της είχε συνάντηση με τον Κυριακό Μητσοτάκη. Με τη λήξη της συνάντησης, οι δύο ηγέτες προχωρούν σε κοινές δηλώσεις:

Η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα σηματοδοτεί μια αλλαγή σελίδας τόσο για τις ισορροπίες εντός Ε.Ε. όσο και της Ελλάδας, σε μια συγκυρία που στην Ευρώπη συνυπάρχουν η ενεργειακή και η πανδημική κρίση και αναζητούνται επωφελείς λύσεις.
Στην ατζέντα συζήτησης θα γίνουν αναφορές στις διμερείς οικονομικές σχέσεις, αλλά και στους δημοσιονομικούς κανόνες που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της συγκυρίας και στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η πανδημία.
sputnik

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube