REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Τουρκία 26 Οκτωβρίου 2021

Οι ΗΠΑ “διευκόλυναν” τον Ερντογάν για τους δέκα πρέσβεις, αλλά…

Οι ΗΠΑ “διευκόλυναν” τον Ερντογάν για τους δέκα πρέσβεις, αλλά…

ΗΠΑ: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την δήλωση του πρέσβη μας για την υπόθεση της αποφλάκισης του επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι παράτ η διευκρίνηση που έγινε, η δήλωση του πρέσβη των ΗΠΑ για το θέμα της αποφυλάκισης του Οσμάν καβαλά, ήταν σύμφωνη με το άρθρο 41 της Σύμβασης της Βιέννης.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, μίλησε για τη δήλωση που συνυπέγραψαν οι πρέσβεις δέκα χωρών της Δύσης σχετικά με τον Οσμάν Καβαλά.

Ο Πράις υπογράμμισε ότι η διευκρίνιση για το άρθρο 41 της Σύμβασης της Βιένης, δεν σημαίνει υπαναχώρηση από τη δήλωση των πρέσβεων σχετικά με τον Οσμάν Καβάλα.

Ο Πράις είπε ότι η κοινή δήλωση που έγινε από τους δέκα πρέσβεις, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, σχετικά με τον Οσμάν Καβαλά, στις 18 Οκτωβρίου, είναι σύμφωνη με το άρθρο 41 της Σύμβασης της Βιέννης και ότι η γραπτή δήλωση που έγινε σήμερα από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα το υπογραμμίζει.

Στη δήλωσή του, ο Πράις είπε: «Με νέα δήλωση των ίδιων πρεσβευτών, αποκρούεται η συκοφαντική επίθεση που έγινε εναντίον της χώρας μας και της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με το άρθρο 41 της Συμφωνίας της Βιέννης, η χώρα μας δεσμεύεται να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις μιας άλλης χώρας. Πιστεύουμε ότι οι πρεσβευτές θα είναι πιο προσεκτικοί».

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δηλώνει ότι: «Λάβαμε υπόψη τις δηλώσεις Ερντογάν. Ο Πρέσβης των ΗΠΑ βρίσκεται στην Τουρκία».

Σχόλιο: Με τη δήλωση των ΗΠΑ, που συνεχίζουν να στηρίζουν τη δήλωση για την αποφυλάκιση Καβαλά, με την επίκληση του άρθρου 41, στην ουσία εκτίθεται ο ίδιος ο Ερντογάν, αφού όταν έκανε τη δήλωση, δεν είχε υπ’ όψιν του το άρθρο 41 της Συνθήκς της Βιέννης, το οποίο δεν παρεβίασαν οι δέκα πρέσβεις, σύμφωνα με τη διευκρινιστική τους δήλωση.

Άρα, άλλη μια τρύπα στο νερό από τον Ερντογάν.

Στα υπ’ όψιν κι αυτό!

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube