Weather Icon
Video , Σάββας Καλεντερίδης 25 Οκτωβρίου 2021

Οι εξοπλισμοί της Ελλάδας ενόχλησαν την Τουρκία

Οι εξοπλισμοί της Ελλάδας ενόχλησαν την Τουρκία

Σάββας Καλεντερίδης: Ανατροπή ισορροπιών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο! Οι εξοπλισμοί της Ελλάδας ενόχλησαν την Τουρκία

Τις συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία – ΗΠΑ και την επόμενη μέρα στα ελληνοτουρκικά ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Το κλίμα στις Βρυξέλλες άλλαξε. Υπήρξε προκατάληψη απέναντι στην Τουρκία, θεωρούσαν, ότι κρατούσε προμαχώνες και κρατούσε την ΕΕ από αθρόα κύματα μεταναστών. Η ΕΕ αντιλήφθηκε, ότι αυτό δεν ήταν σωστό. Υπάρχει σχέδιο της Τουρκίας να την επισκέπτονται πολίτες από την Αφρική χωρίς θεώρηση βίζας.

Κόλπο γκρόσο της Τουρκίας. Κερδίζει πάνω από 10 δις δολάρια από το εμπόριο ανθρώπινων ψυχών. Έτσι εκβιάζει την Ευρώπη και μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει 6 δις Ευρώ και άλλα 3 που της υποσχέθηκαν το τελευταίο διάστημα. Υπάρχει βιομηχανία της Τουρκίας παραγωγής παράνομων μεταναστών. Οι μάσκες έπεσαν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αναγκασμένη να πάρει μέτρα.

Πως άλλαξε η πολιτική της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία και το μεταναστευτικό: Η Ελλάδα ακολουθούσε την πολιτική του κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία. Έκανε μικρά βήματα προς τα πίσω και το… θηρίο έπαιρνε θάρρος και ερχόταν προς την Ευρώπη. Πρώτη φορά που η Ελλάδα άλλαξε αυτήν την πολιτική ήταν την Καθαρά Δευτέρα του 2020, στις Καστανιές. Το σχέδιο ήταν να καταλάβουν τη συνοριακή πύλη. Από εκεί να διέλθουν 800.000 μετανάστες. Αν συνέβαινε αυτό θα έπεφτε η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα. Γι’αυτό ακολουθήθηκε η πολιτική της αποτροπής.

Το δεύτερο σημείο καμπής στην αναθεώρηση της πολιτικής ήταν η έξοδος του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, κυρίως στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Επί 100 μέρες με συνοδεία πολεμικών σκαφών το Oruc Reis αλώνιζε. Αυτό ήταν το δεύτερο ισχυρό μήνυμα που έλαβε το πολιτικό σύστημα.

Για τους εξοπλισμούς: Ενόχλησαν την Τουρκία. Θεωρούσε ότι η Ελλάδα θα παραδοθεί και θα υλοποιηθεί το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας». Τώρα που εξοπλίζεται και υπέγραψε αυτές τις συμφωνίες έχουμε ανατροπή ισορροπιών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία αντιδρά. Ο Ερντογάν άρχισε να γλείφει εκεί που έφτυνε. Ενώ έβριζε τις ΗΠΑ τώρα ζητά αεροσκάφη όπως αυτά που εκσυγχρονίζει η Ελλάδα. Γιατί οι ισορροπίες ανατρέπονται υπέρ της Ελλάδας με Rafale, Viper και πιθανότατα F-35. Η Ελλάδα θα γίνει απόλυτη κυρίαρχος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Τα συμφέροντα της ΗΠΑ θίγονται από τις επιδιώξεις της Τουρκίας!

Για την Αλεξανδρούπολη και τον κομβικό ρόλο που θα παίξει η πόλη: Η παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στον Εύξεινο Πόντο. Επίσης παρακάμπτονται τα Στενά. Για εθνικούς λόγους, η παρουσία των στρατευμάτων είναι θετική. Θωρακίζει τον Έβρο και τη Θράκη.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης στην Αλεξανδρούπολη και τη Μαρία-Χρύσα Σταμπουλίδου στις 24 Οκτωβρίου 2021.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube