REAL TIME |

Weather Icon
Γαλλία , Διπλωματία , ΠΦΑ 12 Οκτωβρίου 2021

Ο “Τζάμπας”, το Σαχέλ και ο Αλέξης…

Ο  “Τζάμπας”, το Σαχέλ και ο Αλέξης…

Για όσους παρακολουθούν την πολιτική πορεία του κ. Αλέξη Τσίπρα οι αντιρρήσεις του για την πιθανότητα αποστολής ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Σαχέλ δεν αποτελούν έκπληξη.

Ας μην ξεχνάμε πως το κόμμα του “Τζάμπα” ήταν αυτό που εκτόξευσε τον κ. Τσίπρα από το 3 στο 30% την περασμένη δεκαετία με συνθήματα όπως: “Δεν πληρώνω”, “Διαγραφή χρέους”, “Σεισάχθεια”, “Έφοδος στο Νομισματοκοπείο” κλπ.

Τώρα τι ζητάμε; Αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία όπου η Γαλλία θα πρέπει να εγγυηθεί όχι μόνο την ελληνική  επικράτεια, αλλά και τις ζώνες μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας που είναι αμφισβητούμενες και διεκδικούμενες και από τις δυο πλευρές…

Ως αντάλλαγμα εμείς να μην υποχρεούμαστε να στείλουμε δυνάμεις όπου η σύμμαχος χρειάζεται, γιατί ενδεχομένως η Γαλλία υποφέρει από κρίσεις αυτοκρατορικού μεγαλείου και διαθέτει ιμπεριαλιστικές βλέψεις, όπως ακριβώς δηλαδή  υποστηρίζει και η τουρκική πλευρά…

“Είμαστε υποχρεωμένοι να στείλουμε Έλληνες στρατιώτες να πολεμήσουν στο Σαχέλ, όπου έχουν πεθάνει δεκάδες Γάλλοι στρατιώτες και σε αντάλλαγμα η Γαλλία δεν υποχρεούται καν να μας στηρίξει εκτός χωρικών μας υδάτων, όπου είχαμε κρίση πέρσι, ακόμα και αν έρθει τουρκικό ερευνητικό επτά ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης” είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας παραβλέπει εσκεμμένα τον ουσιαστικό αποτρεπτικό ρόλο που έπαιξε η Γαλλία αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες στην περσινή κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, πέρα από την υπεράνθρωπη προσπάθεια και συμβολή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με αιχμή το Πολεμικό Ναυτικό.

Οι πολιτικοί οπορτουνιστές βλέπουν κινδύνους μόνο στην αποστολή κάποιων επιλεγμένων  ειδικών δυνάμεων (κυρίως σε εθελοντική βάση) στο Σαχέλ και όχι στην επιχειρησιακή δράση εκατοντάδων ανδρών και γυναικών των ενόπλων δυνάμεων σε πολεμικά πλοία ηλικίας περί τα 50 έτη…

Τούτο δεν είναι πρωτοφανές αν λάβει κάποιος υπόψη την πολιτική σταδιοδρομία του κ. Τσίπρα, ούτε την προσπάθεια να ηγηθεί του… κόμματος του “Τζάμπα” που παραμένει αλώβητο και πανίσχυρο στην ελληνική κοινωνία αλλά και την υπόλοιπη βαλκανική αν λάβουμε υπόψη την πορεία της πανδημίας και των εμβολισμών.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά αιτήματα  του… κόμματος του “Τζάμπα” είναι:

– Διαρκής δημοσιονομική χαλάρωση προκειμένου να αυξηθούν οι κρατικές δαπάνες και να προκύψει ανάπτυξη.

– Διαγραφή κρατικού και ιδιωτικού χρέους προκειμένου να μπορούμε να δανειστούμε ακόμη περισσότερο.

– Συντάξεις με αναδιανεμητικό σύστημα για να μην ξέρουμε ποιος πληρώνει και ποιος εισπράττει…

– Εκπαίδευση χωρίς αξιολόγηση έργου προκειμένου να μην ενοχλούνται οι κομματικοί πελάτες…

– Μονιμότητα στο Δημόσιο με υψηλότερους μισθούς από τον ιδιωτικό τομέα για να έχει ερείσματα και ισχύ η κομματική πελατοκρατία.

– Άσυλο και ανοχή στην ανομία στα πανεπιστήμια, στην κοινωνία και τις φυλακές  προκειμένου να υπάρχουν διαθέσιμες δυνάμεις για την άσκηση παρακρατικής βίας έναντι των αντιπάλων…

για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube