Weather Icon

Ο Σταμάτης Γονίδης εκπλήσσει με την τέλεια ερμηνεία του στα ποντιακά!

Ο Σταμάτης Γονίδης εκπλήσσει με την τέλεια ερμηνεία του στα ποντιακά!

Σάββας Καλεντερίδης: Ηθικό χρέος στην Πόντια μάνα για έναν δίσκο! Ο Σταμάτης Γονίδης εκπλήσσει με την τέλεια ερμηνεία του.

Στον δίσκο «Αροθυμώ Και Τραγωδώ» του Σταύρου Αβράμογλου αναφέρθηκε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Το ηθικό χρέος του Σταύρου Αβράμουγλου, οι μνήμες από το ποντιακό χωριό στις Σέρρες.

Ο δίσκος με ποντιακά τραγούδια που τραγουδά ο ίδιος και συμμετέχουν και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες.

Το CD θα είναι ένθετο σε ένα μικρό βιβλίο που έγραψε ο Σάββας Καλεντερίδης και αναφέρεται συνοπτικά στην ιστορία του Πόντου.

Στο cd ακούμε 14 ποντιακά παραδοσιακά τραγούδια, την ενορχήστρωση και ηχογράφηση των οποίων έχει κάνει ο Χρήστος Καλιοντζίδης, αποκλειστικά με όργανα του Πόντου. Η παραγωγή έγινε από τον Σταύρο Αβράμογλου.

Ο Σταμάτης Γονίδης μας εξέπληξε! Αγγίζει το τέλειο η ερμηνεία του, παρότι δεν είναι Πόντιος.

Το γεγονός, ότι δέχτηκαν τόσοι καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε αυτήν την παραγωγή, είναι μεγάλη επιτυχία.

Ερμηνεύουν οι: Σταύρος Αβράμογλου, Μελίνα Ασλανίδου, Σταμάτης Γονίδης, Λιζέτα Νικολάου, Σοφία Παπάζογλου, Ζωή Παπαδοπούλου και Μελίνα Χατζηκάμου

Τα τραγούδια σε αυστηρά λιτή ποντιακή γραμμή με τη χρήση αμιγώς Ποντιακών οργάνων και την πέριξ περιοχή (Λύρα, Νταούλι, Καβάλ, κανονάκι, ούτι, λαούτο)

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή «Με σπαστά ελληνικά» με τη Σοφία Προκοπίδου στο Πρακτορείο FM.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

«Ο Πόντος υπήρξε αναμφισβήτητα ένα από τα πιο λαμπρά κομμάτια του Ελληνισμού. Παρ όλες τις κακουχίες και τον ξεριζωμό κατάφερε να ορθοποδήσει και να διαπρέψει στην Ελλάδα και απανταχού της γης.

Τιμώντας ένα από τα υγιέστερα φύλλα της γενιάς μας, αποφάσισα ταπεινά να κάνω αυτό το αφιέρωμα , κάτι να προσφέρω και να συνεχιστεί ο κρίκος της παράδοσης. Κίνητρο μου δεν ήταν μόνο η Ποντιακή μου καταγωγή, αλλά και ένα μικρό πέρασμα από τη ζωή τους, την καθημερινότητα τους, στα παιδικά μου χρόνια.

Με υπερβάλλοντα ζήλο , πολλή αγάπη και συγκίνηση ξεκίνησα τις εγγραφές με τα πιο σημαντικά παραδοσιακά μας τραγούδια. Στην πορεία επιβεβαιώθηκα για την ποιότητα και την αλληλεγγύη μας.

Στους καλλιτέχνες που απευθύνθηκα να συμμετέχουν, μου ανταποκρίθηκαν με μια θερμή αγκαλιά. Ετσι ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΟΝΙΔΗΣ, η ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ, η ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, η ΛΙΖΕΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, η ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και η ΜΕΛΙΝΑ ΧΑΤΖΗΚΑΜΑΝΟΥ έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να παραχθεί ένα έργο που θα παραμείνει στο διηνεκές. Το Concept επισφραγίζει ο γνωστός μας Σάββας Καλεντερίδης με ένα συνοπτικό έργο, βιβλίο του για την ιστορία του Πόντου,

14 τραγούδια από την καρδιά και τον πυρήνα της παράδοσης του Πόντου έρχονται να ξαναζωντανέψουν τις μνήμες και να ριγήσουμε από την πολύπαθη πορεία των αδελφών Ποντίων.

Δεν διεκδικώ τίποτα παραπάνω πέρα από την ικανοποίηση μου πως έχω ολοκληρώσει την υποχρέωση μου και επιπρόσθετα στη μνήμη της λατρεμένης μου μητέρας», αναφέρει στον πρόλογο του Δίσκου ο Σταύρος Αβράμογλου.

Η Τουρκία θα εκβιάσει καταστάσεις

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube

σχετικά άρθρα