REAL TIME |

Weather Icon

Ο ελληνισμός ελέγχει όλες τις εμπορικές και στρατιωτικές οδούς

Ο ελληνισμός ελέγχει όλες τις εμπορικές και στρατιωτικές οδούς

Ιωάννης Μάζης: Μαγαζί γωνία η Ελλάδα! Ο ελληνισμός ελέγχει όλες τις εμπορικές και στρατιωτικές οδούς της Μεσογείου. Αμυντικό τείχος έναντι των διεκδικήσεων των Τούρκων για αποστρατικοποίηση των νησιών.

Την αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας, την αντίδραση της Ρωσίας αλλά και τη νευρικότητα της Τουρκίας αναφορικά με την προσέγγιση με ΗΠΑ-Γαλλία σχολίασε ο Ιωάννης Μάζης.

Τί κερδίζει η Ελλάδα από αυτήν τη συμφωνία; Το νέο στοιχείο αυτής της συμφωνίας είναι, ότι για πρώτη φορά μετά από τα Ίμια και το Casus Belli υπογραμμίζεται στην επιστολή του κ. Μπλίνκεν, γιατί εκεί είναι όλη η υπόθεση, ότι πιστεύουμε ακράδαντα στον σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, καθώς και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της δικαιοδοσίας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας.

Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο, το οφείλουμε να υπογραμμίσουμε. Γιατί αναφέρεται στο Δίκαιο της Θάλασσας. Δηλαδή στην UNCLOS3 του 1982. Βεβαίως αναφέρεται και στην υπόθεση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και δικαιοδοσιών.

Το δεύτερο που πρέπει να προσέξουμε είναι εκεί που αναφέρεται ο κ. Μπλίνκεν, ότι πρέπει να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε αμοιβαία την κυριαρχία και την εδαική ακεραιότητα έναντι απειλών που απειλούν την ειρήνη, συμπεριλαμβανομένης της ένοπλης επίθεσης ή της απειλής.

Θα ήθελα να υπάρχει μία συμπλήρωση, η οποία υπήρχε στην ελληνογαλλική συμφωνία. Μία αναφορά δηλαδή στο άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ, όπου εκεί αναφέρεται ρητώς το δικαίωμα του κράτους στην αυτοάμυνα. Η γαλλική πρόταση μας προσφέρει το άρθρο 51 ως αναφορά.

Αυτό τί σημαίνει; Εγκλύει ένα αμυντικό τείχος έναντι των διεκδικήσεων των Τούρκων για αποστρατικοποίηση των νησιών. Ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε πει στον Στόλτενμπεργκ σε επιστολή, ότι η Συμμαχία μας πρέπει να διαφυλάξει την Ελλάδα ενάντια οποιουδήποτε πειράξει τα σύνορα και την επικράτειά της και την κυριαρχία της πολλώ μάλλον αν αφορά επικράτεια και κυριαρχία Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Προκόπουλος έδωσε στον Στόλτενμπεργκ ότι η ερμηνεία του άρθρου 5 δημιουργεί κινδύνους στην ύπαρξη του ΝΑΤΟ. Μας έχου φενακίσει με το άρθρο 5. Είναι θέμα ερμηνείας, που είναι λανθασμένη. Γιατί άλλο εισβολή και άλλο διαφορές. Η Ελλάδα πρέπει να το κάνει σημαία.

Τρίτη παρατήρηση. Γιατί πιστεύουμε, ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα ως παρία που τον ελεούν; Πιστεύετε, ότι υπάρχει ελεημοσύνη μεταξύ κρατών; Υπάρχει ελεημοσύνη στις διεθνείς σχέσεις; Η Ελλάδα είναι μαγαζί γωνία. Ελέγχει Δαρδανέλια, Σουέζ, Γιβραλτάρ μαζί με την Κύπρο. Ο ελληνισμός ελέγχει όλες τις εμπορικές και στρατιωτικές οδούς της Μεσογείου. Απλούστατα όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησαν να μας πείσουν με τη θεωρεία του ψωροκωσταινισμού, ότι η Ελλάδα ζει από τον οίκτο μεγάλων αυθεντών.

Ο καθηγητής γεωπολιτικής, Ιωάννης Μάζης, στο “Ανατρεπτικό Δελτίο” στο Alert Tv.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube