Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 30 Οκτωβρίου 2021

Νέα διπλωματική κρίση μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας

Νέα διπλωματική κρίση μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας

Μόσχα: Οι ΗΠΑ απαιτούν από άλλους 55 Ρώσους διπλωμάτες και εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τη χώρα

Η Ουάσινγκτον απαιτεί να εγκαταλείψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες άλλοι 55 Ρώσοι διπλωμάτες, διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι της ρωσικής πρεσβείας και προξενείων τους προσεχείς μήνες. Η κατάσταση στο διπλωματικό “μέτωπο” θα επιδεινωθεί δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Δεδομένων των αιτημάτων που υπέβαλε η Ουάσινγκτον άλλοι 55 διπλωμάτες και διοικητικοί και τεχνικοί εργαζόμενοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες τους προσεχείς μήνες (και αυτό ουσιαστικά σημαίνει απέλαση), η κατάσταση στο διπλωματικό “μέτωπο” θα επιδεινωθεί», ανέφερε η Ζαχάροβα σε δήλωσή της.

Διευκρίνισε ότι υπάρχουν περίπου 130 Αμερικανοί που εργάζονται σε διπλωματικές αποστολές στη Ρωσία, ενώ λιγότεροι από 200 Ρώσοι εργάζονται στη ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον και σε δύο προξενεία στη Νέα Υόρκη και το Χιούστον.

Τον Αύγουστο, η Ρωσική Πρεσβεία στις ΗΠΑ έλαβε τον κατάλογο των 24 διπλωματών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, οι αμερικανικές Αρχές ακύρωσαν έγκυρες βίζες των συζύγων και των παιδιών διπλωματών χωρίς να εξηγήσουν τον λόγο.

Στις 15 Απριλίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή κυρώσεων σε 32 Ρώσους ιδιώτες και εταιρείες. Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε επίσης ότι θα απελάσει δέκα Ρώσους διπλωμάτες από τη χώρα.

Στα τέλη Απριλίου, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία δήλωσε ότι σε απάντηση των αντιποίνων που εισήγαγε η Μόσχα, από τις 12 Μαΐου θα παρέχει προξενικές υπηρεσίες μόνο σε πολίτες των ΗΠΑ και σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube