Weather Icon

Μουράτ Καραγιλάν: «Η ήττα του Ερντογάν ενάντια στους αντάρτες τον οδηγεί να απειλήσει τη Ροζάβα»

Μουράτ Καραγιλάν: «Η ήττα του Ερντογάν ενάντια στους αντάρτες τον οδηγεί να απειλήσει τη Ροζάβα»

Ο Μουράτ Καραγιλάν, διοικητής του Κέντρου Λαϊκής Άμυνας (HSM, δομή ομπρέλα των κουρδικών στρατιωτικών οργανώσεων).

 ROJINFO  31 Οκτωβρίου 2021

Ο Μουράτ Καραγιλάν, διοικητής του Κέντρου Λαϊκής Άμυνας (HSM, δομή ομπρέλα των κουρδικών στρατιωτικών οργανώσεων) εξήγησε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό Dengê Welat (Η Φωνή της Χώρας), ότι η ήττα του Ερντογάν εναντίον των ανταρτών στο Νότιο Κουρδιστάν τον οδηγεί να απειλήσει τη Ροζάβα .

Ο Μουράτ Καραγιλάν δήλωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση σχεδίαζε να κατακτήσει όλες τις περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες στο Νότιο Κουρδιστάν (Ιρακινό Κουρδιστάν) το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο: «Αν είχε πετύχει, θα μπορούσε να είχε ανακηρύξει τη νίκη και να είχε προγραμματίσει πρόωρες εκλογές για τον Νοέμβριο του 2021 όπως είχε προγραμματιστεί. Ήταν ο στόχος τους». 

Τον Αύγουστο, ο Ερντογάν δεν είχε πάρει απόφαση και ετοίμαζε ακόμη τις συνθήκες για εκλογές. Όταν έγινε περισσότερο από προφανές ότι δεν θα υπήρχε νίκη και συνεπώς ότι επιδινόταν η κυβερνητική κρίση, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους απέρριψε τις πρόωρες εκλογές. 

Ο κ. Καραγιλάν δήλωσε: «Αν μπορούσαν να μας είχαν διώξει από αυτές τις περιοχές, το καθεστώς θα είχε ενισχυθεί. Με τις νεο-οθωμανικές τους φιλοδοξίες θα είχαν ασκήσει κρατικό τρόμο εναντίον των κατοίκων της περιοχής μέχρι να φτάσουν σε επικίνδυνα άκρα και θα ζούσαμε πολύ σκοτεινές εποχές. Θα σήμαινε την καταστροφή της κουρδικής κοινωνίας. Με την κατάληψη των περιοχών που έλεγχαν οι αντάρτες, θα είχαν ελεύθερη πρόσβαση στο νότιο Κουρδιστάν. Ωστόσο, οι αντάρτες της ελευθερίας του Κουρδιστάν δεν τους άφησαν να περάσουν». 

«Τώρα», συνέχισε ο Καραγιλάν, «θέλουν να κρύψουν τις ήττες τους. Το σχέδιο τους είναι να καταληφθεί η Ροζάβα, γιατί έχουν κολλήσει εδώ στο Νότιο Κουρδιστάν. Γι’ αυτό κοιτάζουν για άλλη μια φορά προς τη Ροζάβα. Βρίσκονται σε κρίση όχι μόνο στον οικονομικό και πολιτικό τομέα, αλλά και στον κοινωνικό, πολιτιστικό και διπλωματικό τομέα. Ο Ερντογάν έχει παίξει όλα αυτά τα χαρτιά, τα αποθέματά τους έχουν εξαντληθεί. Για να κρύψουν αυτή την ήττα, θέλουν να εξαπολύσουν μια νέα επίθεση στη Συρία κατά της Ροζάβας». 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube