REAL TIME |

Weather Icon

Μήνυμα στήριξης στην Κύπρο από Αρμενία μετά τη συνάντηση Σιμονιάν με Χριστοδουλίδη

Μήνυμα στήριξης στην Κύπρο από Αρμενία μετά τη συνάντηση Σιμονιάν με Χριστοδουλίδη

Στις 25 Οκτωβρίου, η αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας Αλέν Σιμονιάν συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας, όπως αναφέρει η Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας, εκτίμησε ιδιαίτερα την αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε διμερή και πολυμερή μορφή. Έδωσε μεγάλη σημασία στη σύντομη έναρξη του σχήματος κοινοβουλευτικής συνεργασίας Κύπρου-Αρμενίας-Ελλάδας, ιδιαίτερα στην κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τον πόλεμο των 44 ημερών. Στο πλαίσιο αυτό, ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας.

«Τα μέρη έθιξαν και το Κυπριακό. Ο Σιμονιάν σημείωσε ότι η Αρμενία θα συνεχίσει να στηρίζει την Κύπρο στους διεθνείς οργανισμούς και τάσσεται υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης του ζητήματος μέσω διαπραγματεύσεων, βάσει των αρχών των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και της φιλίας. «Ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών τόνισε τον ανεκτίμητο ρόλο της αρμενικής κοινότητας στη δημόσια και πολιτική ζωή της Κύπρου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου της Εθνοσυνέλευσης.

Σύμφωνα με την πηγή, έγινε επίσης αναφορά στην πλήρη αξιοποίηση των ευκαιριών της Συνολικής και Εκτεταμένης Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης Αρμενίας-ΕΕ στο πλαίσιο της ανάπτυξης των σχέσεων Αρμενίας-ΕΕ.

Οι συνομιλητές συζήτησαν τις επενδυτικές ευκαιρίες της κυπριακής πλευράς, τονίζοντας τη σημασία της οικονομικής και τουριστικής συνεργασίας με την Κύπρο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube