Weather Icon

Μήνυμα στην Τουρκία η παρουσία αμερικανικών φρεγατών

Μήνυμα στην Τουρκία η παρουσία αμερικανικών φρεγατών

Σταύρος Καλεντερίδης: Επίσκεψη Δένδια στις ΗΠΑ και Τουρκικές προκλήσεις. Μήνυμα στην Τουρκία για τα δικαιώματά μας η παρουσία αμερικανικών φρεγατών στην κυπριακή ΑΟΖ.

Την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στις ΗΠΑ για την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας και τις τουρκικές προκλήσεις σχολίασε ο Σταύρος Καλεντερίδης.

Στην κρίση του 1976 ο Κίσιντζερ είχε δώσει μία εξίσου σημαντική επιστολή, στην οποία οι ΗΠΑ δεσμεύονταν για την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά δεν τηρήθηκε…

Το μείζον είναι τον Νοέμβριο ξεκινούν οι έρευνες αμερικών εταιρειών στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ένα καλό αντίβαρο στη συμφωνία με τις ΗΠΑ, θα ήταν, η εγγύηση πως οι έρευνες αυτές θα πραγματοποιηθούν από την ExxonMobil και την παρουσία αμερικανικών φρεγατών. Αυτό θα ήταν πιο σαφές μήνυμα για τα δικαιώματά μας.

Ο Διεθνολόγος και Πολιτικός Επιστήμων, Σταύρος Καλεντερίδης, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας», στο Open, στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube