REAL TIME |

Weather Icon
Διπλωματία , Τουρκία 6 Οκτωβρίου 2021

Μικρής διάρκειας οι συζητήσεις των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας στο πλαίσιο του 63ου γύρου των διερευνητικών επαφών

Μικρής διάρκειας οι συζητήσεις των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας στο πλαίσιο του 63ου γύρου των διερευνητικών επαφών

Ελλάδα – Τουρκία: Οι συζητήσεις των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας στο πλαίσιο του 63ου γύρου των διερευνητικών επαφών που διεξήχθησαν στην Άγκυρα το μεσημέρι της Τετάρτης κράτησαν λιγότερο από 2 ώρες.

Η αμυντική συμφωνία που συνήψαν Ελλάδα και Γαλλία, αλλά και οι τουρκικές προκλήσεις με την παρενόχληση του ερευνητικού πλοίου στην Ανατολική Μεσόγειο σε συνδυασμό με τη δημιουργία αρνητικού κλίματος από κυβερνητικά στελέχη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν άφησαν περιθώρια για κάτι το ουσιαστικό.

Οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών παρακάθισαν στη συνέχεια σε γεύμα, ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται να εκδοθεί γραπτή ανακοίνωση, που θα αναφέρει τη διεξαγωγή των συνομιλιών και θα προαναγγέλλει τον επόμενο γύρο στην Ελλάδα.

Λίγες ώρες πριν από τις διερευνητικές, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα πως προσπάθησε με επιμονή να παραβιάσει περιοχές λίγα μίλια μακριά από την Κρήτη και Νοτιοδυτικά της Κύπρου, ενώ σημείωσε ότι η Αθήνα παρά τις προειδοποιήσεις επιμένει στις παρενοχλήσεις και στις παραβιάσεις.

Από την πλευρά του, ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), επικαλέστηκε τη “Γαλάζια Πατρίδα”, που όπως υποστήριξε αποτελεί “κόκκινη γραμμή” για την Τουρκία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube