Weather Icon

Μέλος του ISIS που κατέγραφε Τούρκους στρατιώτες να καίγονται ζωντανοί έχει επιχειρήσεις στην Τουρκία

Μέλος του ISIS που κατέγραφε Τούρκους στρατιώτες να καίγονται ζωντανοί έχει επιχειρήσεις στην Τουρκία

Ένα φερόμενο μέλος του Ισλαμικού Κράτους που δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει δύο Τούρκους στρατιώτες να καίγονται ζωντανοί από άντρες του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία το 2016 είναι ιδιοκτήτης επιχειρήσεων στην Τουρκία, ανέφερε την Κυριακή ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Tr724, επικαλούμενος το πρακτορείο ANKA.

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση τον τελευταίο καιρό, καθώς, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι μέλος του ISIS που φέρεται να έκαψε ζωντανούς Τούρκους στρατιώτες ζούσε ως μαγαζάτορας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ομέρ Γετέκ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα μέσα ενημέρωσης του Ισλαμικού Κράτους, διέταξε τη λήψη και τη δημοσίευση του βίντεο.

Ο Γετέκ συνελήφθη στην Άγκυρα το 2018 και αποφυλακίστηκε τον Απρίλιο του 2020.

Παρόλο που ο Γετέκ, στην κατάθεσή του στην αστυνομία, είπε ότι κατείχε μια εταιρεία που ίδρυσε το 2006 στην Τουρκία, αποδείχθηκε ότι ίδρυσε την εταιρεία του το 2002 σύμφωνα με τα αρχεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης (İTO).

Ο Γετέκ είπε επίσης ψέματα για τον αριθμό των εταιρειών του. Είχε τρεις εταιρείες στην Τουρκία, τις οποίες συνέχισε να λειτουργεί ακόμη και μετά την ένταξή του στο ISIS τον Ιανουάριο του 2015 .

Εν τω μεταξύ, ο Γετέκ φέρεται να κηρύχθηκε “προδότης” από τις οργανώσεις των σαλαφιστών επειδή ήταν πληροφοριοδότης της αστυνομίας, προφανώς εκμεταλλευόμενος τον νόμο περί μετανοίας του τουρκικού κράτους.

Αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης εξοργίστηκαν μετά τη δημοσίευση του βίντεο και επέκριναν άτομα που το διέδωσαν χωρίς να επαληθεύσουν την αυθεντικότητά του. Αμέσως απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το YouTube και το Twitter. Η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής καμία δήλωση ως προς την αυθεντικότητα του βίντεο, που δείχνει τη βάναυση δολοφονία των δύο στρατιωτών στα χέρια του ISIS.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube