Weather Icon

Μείζων απειλή για την Κύπρο η παράνομη μετανάστευση

Μείζων απειλή για την Κύπρο η παράνομη μετανάστευση

Η παράνομη μετανάστευση απειλεί την δημογραφική δομή της Κύπρου με κίνδυνο το νησί να ισλαμοποιηθεί και να ελεχθεί εξ ολοκλήρου από την Τουρκία

  Χρίστος Καρύδης   

Η παράνομη μετανάστευση πλεονάζει στην Κύπρο με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τόπο, την οικονομία και την κοινωνία στο σύνολο της. 

Η χώρα λόγω του νησιώτικου της χαρακτήρα είναι θύμα παρανόμων θαλασσίων ροών, ενώ η Πράσινη Γραμμή είναι διάτρητη από τρύπες εύκολης πρόσβασης στις ελεύθερες περιοχές. 

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής μόνο τον Οκτώβριο έχουν διέλθει παράνομα από την Πράσινη Γραμμή πέραν των 1500 παράτυπων μεταναστών. 

Η δήλωση αυτή σε συνδυασμό με τα όσα δηλώθηκαν πρόσφατα στη Βουλή είτε αυτά αφορούν τη Χλώρακα είτε άλλες περιοχές που υπάρχει γκετοποίηση μεταναστών, πρέπει να σημάνουν συναγερμό. 

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Η Κύπρος δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει από μόνη της γι’ αυτό ζήτησε κατ’ επανάληψη τη βοήθεια, στήριξη και αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δεν έχει κανένα δικαίωμα να τηρεί και να εφαρμόζει ποντιοπιλατική στάση.  Οφείλει και πρέπει να προστατεύσει τα κράτη – μέλη της. 

Όσον αφορά το τί πρέπει να κάμει η Κύπρος λέμε τα εξής:

· Χρειάζεται επανεξέταση των πάντων, κυρίως των επιδομάτων που παραχωρούνται. 

· Χρειάζεται αυστηροποίηση των ποινών για όσους μεταφέρουν και μετακινούν παράνομους μετανάστες. 

· Χρειάζεται τιμωρία για όσους εργοδοτούν και στεγάζουν παράνομους. 

· Να ελέγχονται και να εφαρμόζονται με συνέπεια τα υπουργικά διατάγματα που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα. Η Αστυνομία δεν δικαιούται ούτε να εφησυχάζει ούτε να αδιαφορεί. 

· Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στην αγορά εργασίας με στόχο τη μείωση της κάθε είδους παρανομίας. 

· Χρειάζεται συνεργασία όλων των φορέων εξουσίας. Εκτελεστική, Νομοθετική και Δικαστική εξουσία έχουν τεράστιες ευθύνες στη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης. 

· Να γίνει παγκύπρια εκστρατεία για έλεγχο όλων των υποστατικών που πωλούν οινοπνευματώδη ποτά και καπνό. Η πώληση των προϊόντων αυτών χρειάζεται ειδική άδεια, ενώ όλα τα υποστατικά πρέπει να είναι εγγεγραμμένα στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ).  Μπορεί ένας τέτοιος έλεγχος να μην έχει άμεση σχέση με την παράνομη μετανάστευση, αλλά θα βγάλει στην επιφάνεια και άλλου είδους παρανομίες που χρήζουν διαχείρισης. 

Η Κύπρος δεν μπορεί να είναι θύμα καμιάς παρανομίας. Οι νόμοι και τα διατάγματα ψηφίζονται και εκδίδονται για να εφαρμόζονται και όχι για να κοσμούν τα ράφια των βιβλιοθηκών. 

Για την αποτελεσματική εφαρμογή τους έχει τεράστια ευθύνη, το υπουργείο Δικαιοσύνης, η Αστυνομία και ο Γενικός Εισαγγελέας. 

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής προς τιμήν του ξεκίνησε έναν αγώνα να προστατεύσει την Κύπρο από τους παράνομους μετανάστες και να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια των συνόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σ’  αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να αφεθεί μόνος. 

Χωρίς ίχνος ρατσισμού και ξενοφοβίας είμαστε υπέρ όλων εκείνων των μεταναστών που βρίσκονται νόμιμα στην Κύπρο.  Στο στόχαστρο της δικής μας αρθρογραφίας είναι μόνο η παρανομία. Η κάθε παρανομία.  Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube