Weather Icon

ΜΑΤ σε τρεις κινήσεις…

ΜΑΤ σε τρεις κινήσεις…

Ηπαρούσα τοποθέτηση είχε ετοιμαστεί το ίδιο βράδυ που εγκρίθηκαν οι αγορές των ισραηλινών όπλων για την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) και αναμέναμε να την ολοκληρώσουμε με τα νέα που θα δημοσιεύονταν από την ανανέωση της MDCA.

Όμως απ’ ότι φαίνεται η Κυβέρνηση και οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μην ανακοινώσουν τα όποια ανταλλάγματα υπήρξαν για την νέα συμφωνία (αν υπήρξαν) σε στρατιωτικό υλικό.

Έτσι λοιπόν, ο αρχικός τίτλος και το περιεχόμενο του άρθρου παραμένει το ίδιο.

ΜΑΤ σε τρείς κινήσεις και ας ελπίσουμε πως τα καλύτερα έρχονται…..

Θεωρούμε πως τα πιο σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα που ανακοινώθηκαν είναι τρία:

  1. Η απόκτηση του team Rafale – RBE – Spectra – Meteor – Belhara – Sea Fire – Aster 30
  2. Η απόκτηση του Spike NLOS από το Στρατό Ξηράς (ΣΞ) και το ΠΝ
  3. Η απόκτηση των Rampage, Spice και των Sea Hake Mod 4

Και επιχειρηματολογούμε:

  1. Τα γαλλικά συστήματα

Όπως είχαμε επισημάνει στο διπλό αφιέρωμα στο οποίο προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε την κατάσταση των δύο στόλων μέχρι το 2030, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η τεχνολογική υπεροχή που θα παρουσίαζε το τουρκικό ναυτικό (TDK), σε σχέση με το ΠΝ, εφόσον το ναυπηγικό του πρόγραμμα υλοποιούνταν.


Η επιλογή όμως του ΠΝ για τις γαλλικές φρεγάτες και κατά πάσα πιθανότητα και τις γαλλικές κορβέτες, ανατρέπει ουσιαστικά όλο το σχεδιασμό των γειτόνων. Κι αυτό γιατί, ακόμη και οι νέες φρεγάτες I-Class που θα πέφτουν στο νερό μέχρι το 2028 είναι μικρότερης επιχειρησιακής αξίας ακόμη και από τις φημολογούμενες Gowind. Καθώς, αν επιλεχθούν τα κατάλληλα συστήματα για τις κορβέτες, αυτές θα υπερέχουν και στο ραντάρ, και στο σόναρ, και στα Α/Α βλήματα από τις I-Class.

Εδώ, να υπενθυμίσουμε ότι ο τύπος του κάθετου εκτοξευτή (VLS), των A/A βλημάτων, αλλά και του συστήματος εγγύς προστασίας είναι οι μεγάλοι άγνωστοι Χ οι οποίοι οδήγησαν τον Ισμαήλ Ντεμίρ να ανακοινώσει την καθυστέρηση της ναυπήγησης των τριών από τις τέσσερις I-Class, ως το 2028 αντί του 2025. Ακόμη και η F-515 που ήδη έπεσε στο νερό και θα έπρεπε να ξεκινήσει τις εν πλω δοκιμές, χωρίς VLS και A/A τι ακριβώς θα δοκιμάσει; Διαβάστε τη συνέχεια στο amynageostragiki.eu

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube