Weather Icon
Αφγανιστάν , Τρομοκρατία 8 Οκτωβρίου 2021

Λουτρό αίματος στο Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη σε τζαμί – Πάνω από 15 νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Λουτρό αίματος στο Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη σε τζαμί – Πάνω από 15 νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι για πολλούς νεκρούς λόγω της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε σε τζαμί Σιιτών στην πόλη Κουντούζ στο Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια προσευχής. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές ποιός ευθύνεται για την επίθεση.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί και περισσότεροι από 90 τραυματίεςΆλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για έως και 100 νεκρούς και 200 τραυματίες, σύμφωνα με ανταποκριτή του Iran International.

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι βομβιστής αυτοκτονίας ενεργοποίησε εκρηκτικά την ώρα που βρισκόταν εντός του τεμένους. Βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και φέρεται να είναι μέσα από το τζαμί δείχνουν δεκάδες άνθρωποι να έχουν χάσει την ζωή τους από την έκρηξη.

Προσοχή! Ακολουθούν σκληρές εικόνες:

 

 

Μετά την έκρηξη ακολούθησε πανικός με τα σωστικά συνεργεία να προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημείο της έκρηξης

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν με ανάρτησή του στο Twitter κάνει λόγο για πολλούς μάρτυρες (σ.σ. νεκρούς) και τραυματίες ανακοινώνοντας την έναρξη έρευνας για την επίθεση. «Σήμερα το απόγευμα σημειώθηκε  έκρηξη τζαμί Σιιτών στο Κουντούζ» ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν. Δήλωσε επίσης ότι οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται στο σημείο της έκρηξης και έχουν ξεκινήσει οι έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή σημειώθηκε έκρηξη σε τζαμί στην Καμπούλ την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση ISIS-K με τους Ταλιμπάν να ανακοινώνουν στη συνέχεια ότι εξάρθρωσαν την ομάδα που πραγματοποίησε την επίθεση.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη επίθεση αυτοκτονίας μετά την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και τη δεύτερη που σημειώνεται σε τζαμί.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube