Weather Icon

Κύπρος: Έξι συλλήψεις για τα σχέδια του Αζέρου

Κύπρος: Έξι συλλήψεις για τα σχέδια του Αζέρου

Τελικά λειτουργούσε ολόκληρο κύκλωμα γύρω από τον Αζέρο, που είχε ως στόχο τις δολοφονίες ισραηλινών στόχων στην Κύπρο

Μιχάλης Χατζηβασίλης   

Σε νέα σύλληψη, στην έκτη κατά σειρά, προχώρησε προχθές η Αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση των σχεδιαζόμενων εγκλημάτων σε βάρος ισραηλινών στόχων. Πρόκειται για 21χρονο με κυπριακή υπηκοότητα ο οποίος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης. Αυτός συνελήφθη προχθές στη Λευκωσία μετά από στοιχεία που συγκέντρωσαν ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου, προκειμένου να διερευνήσουν τυχόν συσχετισμό του με την όλη υπόθεση. 

Χθες, ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου παρουσιάστηκε και 27χρονος που κρατείται για την ίδια υπόθεση εδώ και αρκετές ημέρες, μετά που συνδέθηκε με τη στολή η οποία βρέθηκε στο όχημα του 38χρονου Αζέρου, όταν αυτός συνελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το δικαστήριο ανανέωσε την κράτησή του για άλλες οκτώ ημέρες, γεγονός που παραπέμπει στην ενδεχόμενη καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου για την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό θα γίνει μετά τη μελέτη του συνόλου της μαρτυρίας η οποία μεταξύ άλλων στηρίζεται στη βάση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων που λήφθηκαν από τους υπόπτους. Η υπόθεση του Αζέρου, είναι μια από τις πολλές που επηρεάζονται άμεσα από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, να κρίνει ως παράνομη τη λήψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των πολιτών από την Αστυνομία, επειδή παραβιάζει Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που απαγορεύει την καθολική καταγραφή τους. 

Η υπόθεση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», θα είναι η πρώτη που θα εξεταστεί από τη Νομική Υπηρεσία και την Αστυνομία, λόγω της σοβαρότητάς της. Επειδή αφορά σε ζητήματα τρομοκρατίας και επηρεάζεται και άλλο κράτος, θα πρέπει να γίνει ενδελεχής ανάλυσή της ώστε ό,τι μαρτυρία αφορά στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα να αφαιρεθεί. Στη συνέχεια θα γίνει ανακεφαλαίωση για το τι έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, ώστε να αξιολογηθεί κατάλληλα. 

Στη Νομική Υπηρεσία θεωρούν εκ πρώτοις όψεως ότι δεν επηρεάζεται η υπόθεση στο σύνολό της, αφού υπάρχει άλλο μαρτυρικό υλικό που αποδεικνύει τις κινήσεις του Αζέρου. Το ζήτημα που προκύπτει αφορά στους άλλους συλληφθέντες, αλλά όλα θα κριθούν στην ώρα τους. 

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube