Weather Icon
Γενικά θέματα 12 Οκτωβρίου 2021

Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Κρήτης – Προειδοποίηση για τσουνάμι – Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι στο Ηράκλειο, κατέρρευσε εκκλησία στη Σητεία (Βίντεο)

Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Κρήτης – Προειδοποίηση για τσουνάμι – Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι στο Ηράκλειο, κατέρρευσε εκκλησία στη Σητεία (Βίντεο)

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:24 νοτιοανατολικά της Κρήτης κι ενώ η Γη συνεχίζει να τρέμει μετά τον μεγάλο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, που χτύπησε το Αρκαλοχώρι στις 27 Σεπτεμβρίου και οι κάτοικοι προσπαθούν να ορθοποδήσουν. Η δόνηση ήταν τόσο ισχυρή που έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλα τα στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Μάλιστα, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο εξέδωσε ειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον μεγάλο σεισμό.

Αναφερόμενος στην ειδοποίηση για τσουνάμι που εξέδωσε το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος τόνισε ότι είναι προληπτική και εκτίμησε ότι εάν υπάρξει πράγματι τσουνάμι, θα είναι μικρό.

Πετάχτηκαν στους δρόμους οι κάτοικοι – Κατέρρευσε εκκλησάκι στη Σητεία

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ηράκλειο, καθότι τόσο η έντασή του όσο και η μεγάλη του διάρκεια, σκόρπισαν πανικό και ανησυχία στους κατοίκους, που βγήκαν σε δρόμους, πάρκα και πλατείες.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, από την ισχυρή σεισμική δόνηση προκλήθηκαν ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και το δημαρχείο έχει εμφανίσει ρωγμές από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση, ενώ σύμφωνα με το cretalive.gr, στις πρώτες απώλειες καταγράφεται η κατάρρευση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στον Ξηρόκαμπο Σητείας.

 

Δείτε τις εικόνες του το cretalive.gr και του ekriti.gr από το Ηράκλειο:

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube