REAL TIME |

Weather Icon

Η Τουρκία εκτός από τις δυνάμεις της Ελλάδας θα βρει μπροστά της και τη Γαλλία

Η Τουρκία εκτός από τις δυνάμεις της Ελλάδας θα βρει μπροστά της και τη Γαλλία

Άγγελος Συρίγος: Μήνυμα στην Τουρκία! Εκτός από τις ισχυροποημένες ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας θα βρει μπροστά της και τη Γαλλία.

Τι ορίζεται ως επικράτεια και πού ισχύει η Ελληνογαλλική συμφωνία ξεκαθαρίζει ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος.

Σε περίπτωση επεισοδίου με την Τουρκία, το θέμα δεν είναι τι θα κάνουν οι Γάλλοι, το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς και επίσης ότι αν εμείς σταθούμε εκεί που πρέπει τότε θα έρθουν και οι Γάλλοι.

Τα ιστορικά παραδείγματα που θυμίζουν, ότι η Ελληνική επανάσταση δεν ξεκίνησε από τους ξένους, αλλά από το Ελληνικό έθνος.

Η συμφωνία με την Γαλλία δεν γίνεται για να κάνουμε πόλεμο στην Τουρκία αλλά για να σταλεί το μήνυμα στην Τουρκία, μην το δοκιμάσεις, αν έχεις κάτι στο μυαλό σου μην το δοκιμάσεις γιατί εκτός από τις ισχυροποιημένες ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας μπορεί να βρεις απέναντί σου και τους Γάλλους.

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος, σε διάλεξη σε ημερίδα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ο Άγγελος (Ευάγγελος) Συρίγος είναι αν. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Έχει εργασθεί στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ (1993-΄94), για το Συμβούλιο της Ευρώπης και ως δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών αρμόδιος για τη μετανάστευση και την ιθαγένεια (2012-2015) και ως Ειδικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (2007-2009) αρμόδιος για τους ελληνόπαιδες εξωτερικού και τους μουσουλμανόπαιδες στη Θράκη.

Έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, μειονοτήτων, διαφάνειας και τηλεπικοινωνιών.

Βραβεύθηκε το 1992 από την Ακαδημία Αθηνών για εργασία του σχετική με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.
Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας τιμήθηκε με Έπαινο από το Δ΄ Σώμα Στρατού στη Θράκη για υπηρεσίες προς τη μειονότητα της Θράκης και με Εύφημο Μνεία από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για τη συνεισφορά του στη δημιουργία πομακικού-ελληνικού λεξικού.

Έχει γράψει βιβλία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, πρόσφατα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αρθρογραφεί τακτικά στον Τύπο και σχολιάζει στα ΜΜΕ ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στην Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία στις 7 Ιουλίου 2019.
Ορκίστηκε Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμόδιος για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης στις 5 Ιανουαρίου 2021.

Έχει διατελέσει μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE PA).

Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Σταματούδη και έχουν τρία παιδιά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube