Η Ένοπλη Σύγκρουση Κίνας-Ινδίας, τα Βαλκάνια και η Ελλάδα
Χωριανόπουλος Άγγελος
Το καλοκαίρι του 2020 Κινεζικός και Ινδικός Στρατός ενεπλάκησαν σε ένοπλες συγκρούσεις μέσω ειδικών δυνάμεων μοναδων ξηράς και στοιχείων πυροβολικού στν κοιλάδα Galwan. Χθες ο #pla εξέδωσε φωτογραφίες Ινδών αιχμαλώτων δημιουργώντας διπλωματική κρίση. Τελικό αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η κατάληψη σχεδόν 200 χιλιομέτρων ορεινών εδαφών από τν pla αλλά κι επι του πεδίου δοκιμή ορισμένων συστημάτων πυροβολικού και των δυο μεριών.
Σε περίπτωση που αναρωτιόμαστε τν λόγο για τν οποίο οι ΗΠΑ δώσαν περιορισμένη διπλωματική σημασία στα ελληνοτουρκικά γεγονότα του περσινού καλοκαιριού αξίζει να επισημάνουμε πως 350 κινεζικές πυρηνικές κεφαλές στοχοποιούσαν 156 ινδικές κεφαλές αντιστοίχως. Αν θέλει η ελληνική κυβέρνηση να λάβει ορισμένα μαθήματα διαχείρισης ευαίσθητων ενόπλων διεθνών κρίσεων καλό θα ήταν να εξετάσει, σε περίπτωση που δν το έχει ήδη κάνει, το προαναφερθέν παράδειγμα μερικής αποκλιμάκωσης που ακολούθησαν δυο πυρηνικές δυνάμεις.
Σε χωριά της περιοχής εντος των συνόρων με την Ινδία υπάρχει ακόμα Μαοϊκό αντάρτικο από εκπαιδευμένες κινεζικές παραστρατιωτικές οργανώσεις οι οποίες έχουν δημιουργήσει ουσιαστικά κινεζικά χωριά εντός των ινδικών εδαφών. Με μεγάλη περιέργεια παρακολουθούμε την ελληνική κυβέρνηση να δημιουργεί ισλαμικές πόλεις μέσω δημιουργίας κιτ σε εδάφη της βόρειας Ελλάδας σε χώρα εντός Βαλκανίων.
Τα Βαλκάνια δεν είναι σύνορα ινδίας-Κίνας. Το νούμερο 1 ανταλλακτικό προϊόν μεταξύ των βαλκανικών λαών είναι τα ναρκωτικά. Το νούμερο 2 είναι τα όπλα. Ας ελπίσουμε να μην δημιουργήσουμε μαοϊκό αντάρτικο εντός των εδαφών μας επειδή αρνούμαστε να αναλάβουμε ορισμένες πολιτικές ευθύνες.