REAL TIME |

Weather Icon

Η ελληνική δημοσιογραφία τιμά τον εθνομάρτυρα του Πόντου! Ημέρα μνήμης Νίκου Καπετανίδη η 21η Σεπτεμβρίου

Η ελληνική δημοσιογραφία τιμά τον εθνομάρτυρα του Πόντου! Ημέρα μνήμης Νίκου Καπετανίδη η 21η Σεπτεμβρίου

Την απόφαση να αναγνωρίσει την 21η Σεπτεμβρίου ως ημέρα τιμής στη μνήμη του Πόντιου δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «Εποχή» στην Τραπεζούντα, Νίκου Καπετανίδη, πήρε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, 100 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Η ΠΟΕΣΥ σε επιστολή της, με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2021, ζητά από τα μέλη της (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ) να συμβάλλουν διοργανώνοντας κάθε χρόνο εκδηλώσεις μνήμης αφιερωμένες στον εθνομάρτυρα, ο οποίος απαγχονίστηκε στις 21 Σεπτεβρίου 2021 στην Αμάσεια, αλλά και στην ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης και στην ίδια τη Δημοκρατία.

Η ΠΟΕΣΥ υλοποίησε με αυτόν τον τρόπο το αίτημα του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Savvas Anastasiadis. Ο πολιτικός σε επιστολή του, με ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου 2021, εκφράζοντας τη βούληση του συνόλου του ελληνικού κοινοβουλίου κυρίως των ποντιακής καταγωγής βουλευτών, μετέφερε την πρόταση καθιέρωσης ετήσιας ημέρας τιμής στη μνήμη του ήρωα.

Η ΕΣΗΕΑ  κατά τη συνεδρίασή της, της 19ης Οκτωβρίου, έκανε αποδεκτό το αίτημά σας να συμμετέχει στην ετήσια ημέρα μνήμης της 21ης Σεπτεμβρίου για τον Πόντιο δημοσιογράφο και εκδότη Νίκο Καπετανίδη. Μάλιστα στην πρωτοκολημένη απαντητική της επιστολή προς την ΠΟΕΣΥ, η Ένωση Συντακτών Ημερήσεων Εφημερίδων Αθήνας γνωστοποίησε, ότι για το ζήτημα θα λάβει ενημέρωση η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζεται, ότι είχε προηγηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 η καλλιτεχνική παράσταση Δέηση Πόντου προς τιμήντου Νίκου Καπετανίδη και τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, δύο εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τον Σύλλογος Δράσης “Νίκος Καπετανίδης”, τα μέλη του οποίου συνέδραμαν τα μέγιστα για την αναγνώριση του ήρωα από τον εν Ελλάδι δημοσιογραφικό κόσμο.

Παρακάτω θα βρείτε επισυναπτόμενα αντίγραφα των επιστολών:

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube