REAL TIME |

Weather Icon

Η Ελλάδα πρέπει να καλλιεργήσει τις συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ

Η Ελλάδα πρέπει να καλλιεργήσει τις συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ

Σάββας Καλεντερίδης: Η Τουρκία μελετά σχέδια εισβολής! Η Ελλάδα πρέπει να καλλιεργήσει τις συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ

Τη νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής ξεκίνησε απαντώντας στο ερώτημα, αφού με το ΝΑΤΟ έχουμε αυτήν τη σχέση, γιατί πρέπει να κάνουμε περισσότερο εξειδικευμένες συμφωνίες με άλλα κράτη, όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ. Γιατί έπρεπε να κάνουμε αυτήν τη συμφωνία για να μπούνε εμπόδια στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας;

Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα προβλήματα ασφάλειας που υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι λόγοι αφορούν τα σχέδια ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τον Ερντογάν.

Υπάρχει μαύρη τρύπα ασφαλείας εξαιτίας της πολιτικής της Τουρκίας. Αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν οι χώρες της περιοχής με διμερείς και τριμερείς συμφωνίες. Η περίοδος θυμίζει την περίοδο πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους.

Η συμφωνία έχει θετικά χαρακτηριστικά. Ειδικά στο θέμα της αμυντικής συνδρομής των ΗΠΑ. Είναι δηλωτικό, ότι κάτι συμβαίνει στην περιοχή. Η Τουρκία θίγει συμφέροντα μικρών, μεσαίων και μεγάλων δυνάμεων. Όλες μαζί προσπαθούν να καλύψουν το κενό ασφαλείας.

Ο Ερντογάν με τους επιτελείς του μελετούν σχέδια για την πέμπτη στρατιωτική εισβολή στη Συρία. Εισβάλλουν για να υλοποιήσουν τον εθνικό όρκο. Η Τουρκία αν και αντιμετωπίζει πολλά προβλήμα και στις διεθνείς σχέσεις και στην οικονομία παρ’ όλα αυτά θα δούμε στρατιωτική επιχείρηση έξω από τα σύνορά της.

Οι δηλώσεις του Ακάρ δείχνουν, ότι οι Τούρκοι είχαν πειστεί, ότι η Ελλάδα είναι διαλυμένο κράτος και έχει παραδοθεί. Το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα δείχνει, ότι δεν έχει διάθεση να παραδοθεί, η Τουρκία δείχνει τεράστιο εκνευρισμό.

Οι συμφωνίες πρέπει να καλλιεργούνται. Δεν τα βάζουμε όλα στον αυτόματο πιλότο. Γιατί ο Ερντογάν προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, δίνοντας 6 δις για να πάρει αεροπλάνα. Το αντίτιμο θα είναι εξομάλυνση των σχέσεων. Αν εμείς καλλιεργήσουμε τη συμφωνία θα συνεχίσει να έχει θετικά χαρακτηριστικά.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή «Ραντάρ» με τον διεθυντή του Alpha989Radio, Τάκη Χατζή, στις 15 Οκτωβρίου 2021.

Συντονιστείτε στις 15:30 στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Για να παραγγείλετε το βιβλίο “ΜΙΤ: Στη φωλιά του τουρκικού παρακράτους” πατήστε ΕΔΩ 

“MIT: Η Φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους”

Τρομοκρατία – Ναρκωτικά – Γκρίζοι Λύκοι

Τα δύο βιβλία του Μάνου Ηλιάδη που περιγράφουν τη ΜΙΤ και τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, αποτελούν τη βάση, όμως αφορούν εξελίξεις μέχρι το 2010.

Από τότε μέχρι το 2021, στη ΜΙΤ και στις άλλες υπηρεσίες πληροφοριών, όπως και στις μετωπικές και παρακρατικές-παραστρατιωτικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν, έχουν γίνει τεράστιες αλλαγές.

Κυριότερη η στρατολόγηση, εξοπλισμός, εκπαίδευση και χρησιμοποίηση των τζιχαντιστών σε μέτωπα και πολέμους που διεξάγει η Τουρκία σε διάφορες χώρες.

Αυτές οι αλλαγές καθώς και αποκαλύψεις για την αδιατάρακτη σχέση κράτους – πολιτικής – μαφίας συμπεριλαμβάνονται στο νέο βιβλίο των Κώστα ΠικραμένουΣάββα Καλεντερίδη «ΜΙΤ – Η Φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους», που έχει υπότιτλο «Τρομοκρατίας-Ναρκωτικά-Γκρίζοι Λύκοι».

Το βιβλίο γίνεται εξαιρετικά επίκαιρο, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ, για τη σχέση του τουρκικού κράτους με το παρακράτος, τη μαφία, το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών και την αποστολή όπλων σε τρομοκρατικές ομάδες όπως η Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Μάνο Ηλιάδη και σε όσους αντιστέκονται στην τουρκική βαρβαρότητα.

*Τι είναι πραγματικά η MIT, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών;

*Ποια είναι η δομή και η αποστολή της με το νέο νομικό πλαίσιο;

*Ποια είναι τα τεχνικά μέσα που διαθέτει;

*Ποιος είναι ο ρόλος της στη νεοοθωμανική στρατηγική του Ταγίπ Ερντογάν;

*Επιτρέπεται, βάσει του νόμου της, η απαγωγή ή ακόμη και η δολοφονία «εχθρών» στο εξωτερικό;

*Ποια ήταν η συμμετοχή της στη δολοφονία των τριών Κουρδισσών στελεχών του PKK στο Παρίσι το 2013;

*Ποιες είναι οι μετωπικές της οργανώσεις και πώς στρατολογεί πληροφοριοδότες;

*Ποιος ο ρόλος της ΜΙΤ στη λογιστική – και όχι μόνο – υποστήριξη των τζιχαντιστών στη Συρία, τη Λιβύη και τον Καύκασο;

*Ποια είναι τα δίκτυά της σε Μέση Ανατολή, Αφρική, ΗΠΑ και Ευρώπη;

*Ποια είναι η δράση της στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία (2010-2020);

*Ποιες είναι και πώς δρουν οι παρακρατικές – παραστρατιωτικές οργανώσεις στην Τουρκία και το εξωτερικό;

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube