Weather Icon

Η Ελλάδα δεν φρόντισε να υπογράψει ΑΟΖ με την Κύπρο

Η Ελλάδα δεν φρόντισε να υπογράψει ΑΟΖ με την Κύπρο

Σάββας Καλεντερίδης: Αφήσαμε την Τουρκία να παρανομεί στην Ανατολική Μεσόγειο! Η Ελλάδα δεν φρόντισε να υπογράψει ΑΟΖ με την Κύπρο.

Τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ με την παρεμπόδιση των μελετών του Nautical Geo για τη χαρτογράφηση του βυθού σχετικά με την πιθανή διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου East Med σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Η Ελλάδα άφησε ανοιχτό το πεδίο. Παρότι η Κύπρος το ζητούσε η Ελλάδα δεν φρόντισε να υπογράψει ΑΟΖ με τη Μεγαλόνησο. Η Τουρκία θα ενοχλούσε αλλά θα είχαμε εμείς ένα τετελεσμένο.

Αφήσαμε την Τουρκία να παρανομεί στην Ανατολική Μεσόγειο με το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Τώρα γίνεται το ακριβώς αντίθετο. Δημιουργεί η Τουρκία τετελεσμένα και εμείς τρέχουμε πίσω από αυτά.

Η Τουρκία ενοχλείται με την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στην Αλεξανδρούπολη και των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο. Αποτρεπτική δύναμη κατά της επίθεσης της Τουρκίας στα νησιά.

Η συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία έχει άλλη διάσταση… Το χειρότερο σενάριο για τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας είναι η πρόσθεση των αεροναυπηγικών δυνάμεων. Αυτό προβλέπεται από τη συμφωνία. Γίνεται δυσκολότερος ο επεκτατικός σχεδιασμός στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του Infogmonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ράδιο Πρώτο με τους δημοσιογράφους Λάζαρο Μαύρο, Μάριο Πούλλαδο και Χρήστο Μιχάλαρο στις 12 Οκτωβρίου 2021.

Συντονιστείτε στις 16:30 στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Για να παραγγείλετε το βιβλίο “ΜΙΤ: Στη φωλιά του τουρκικού παρακράτους” πατήστε ΕΔΩ 

“MIT: Η Φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους”

Τρομοκρατία – Ναρκωτικά – Γκρίζοι Λύκοι

Τα δύο βιβλία του Μάνου Ηλιάδη που περιγράφουν τη ΜΙΤ και τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, αποτελούν τη βάση, όμως αφορούν εξελίξεις μέχρι το 2010.

Από τότε μέχρι το 2021, στη ΜΙΤ και στις άλλες υπηρεσίες πληροφοριών, όπως και στις μετωπικές και παρακρατικές-παραστρατιωτικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν, έχουν γίνει τεράστιες αλλαγές.

Κυριότερη η στρατολόγηση, εξοπλισμός, εκπαίδευση και χρησιμοποίηση των τζιχαντιστών σε μέτωπα και πολέμους που διεξάγει η Τουρκία σε διάφορες χώρες.

Αυτές οι αλλαγές καθώς και αποκαλύψεις για την αδιατάρακτη σχέση κράτους – πολιτικής – μαφίας συμπεριλαμβάνονται στο νέο βιβλίο των Κώστα ΠικραμένουΣάββα Καλεντερίδη «ΜΙΤ – Η Φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους», που έχει υπότιτλο «Τρομοκρατίας-Ναρκωτικά-Γκρίζοι Λύκοι».

Το βιβλίο γίνεται εξαιρετικά επίκαιρο, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ, για τη σχέση του τουρκικού κράτους με το παρακράτος, τη μαφία, το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών και την αποστολή όπλων σε τρομοκρατικές ομάδες όπως η Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Μάνο Ηλιάδη και σε όσους αντιστέκονται στην τουρκική βαρβαρότητα.

*Τι είναι πραγματικά η MIT, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών;

*Ποια είναι η δομή και η αποστολή της με το νέο νομικό πλαίσιο;

*Ποια είναι τα τεχνικά μέσα που διαθέτει;

*Ποιος είναι ο ρόλος της στη νεοοθωμανική στρατηγική του Ταγίπ Ερντογάν;

*Επιτρέπεται, βάσει του νόμου της, η απαγωγή ή ακόμη και η δολοφονία «εχθρών» στο εξωτερικό;

*Ποια ήταν η συμμετοχή της στη δολοφονία των τριών Κουρδισσών στελεχών του PKK στο Παρίσι το 2013;

*Ποιες είναι οι μετωπικές της οργανώσεις και πώς στρατολογεί πληροφοριοδότες;

*Ποιος ο ρόλος της ΜΙΤ στη λογιστική – και όχι μόνο – υποστήριξη των τζιχαντιστών στη Συρία, τη Λιβύη και τον Καύκασο;

*Ποια είναι τα δίκτυά της σε Μέση Ανατολή, Αφρική, ΗΠΑ και Ευρώπη;

*Ποια είναι η δράση της στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία (2010-2020);

*Ποιες είναι και πώς δρουν οι παρακρατικές – παραστρατιωτικές οργανώσεις στην Τουρκία και το εξωτερικό;

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube

σχετικά άρθρα