Weather Icon

Η αεροπορική εταιρεία Delta ξεκινά απευθείας πτήση από Βοστώνη για Αθήνα

Η αεροπορική εταιρεία Delta ξεκινά απευθείας πτήση από Βοστώνη για Αθήνα

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta αναμενόταν να ανακοινώσει επίσημα την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, στις 3 η ώρα το απόγευμα, ότι από τον Μάιο του 2022 θα ξεκινήσει απευθείας πτήση από Βοστώνη προς Αθήνα και το αντίθετο. Η πτήση θα γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα με αεροσκάφος Airbus 330-300.

Την είδηση αυτή πληροφορήθηκε ο «Εθνικός Κήρυκας» αποκλειστικά εκ των έσω, και την επιβεβαίωσε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη, Στράτος Ευθυμίου, ο οποίος υπήρξε ο πρωτεργάτης της προσπάθειας κατά τα περασμένα τρία χρόνια, πλην όμως η πανδημία του κορωνοϊού λειτούργησε ανασταλτικά για την πραγματοποίησή της.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ευθυμίου, αφού εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση που η προσπάθεια ευδοκίμησε, δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «ένα όνειρο του Ελληνισμού της Βοστώνης για το οποίο δουλεύει το Γενικό Προξενείο με τους ομογενείς ασταμάτητα επί 3 χρόνια γίνεται πραγματικότητα.

Πράγματι η Delta θα ανακοινώσει επίσημα, την Κυριακή, απευθείας πτήση Αθήνας-Βοστώνης από το Μάιο του 2022. Θερμές ευχαριστίες σε όλη την ομάδα εργασίας του Γενικού Προξενείου Βοστώνης και στους εθελοντές που μας συνέδραμαν στην προσπάθεια αυτή».

 

Εθνικός Κήρυξ

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη Στράτος Ευθυμίου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟ «Ε.Κ.»/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

 

Σημειώνεται πως είχαν γίνει βολιδοσκοπήσεις και προς τη μεριά της Norwegian Airlines αλλά δεν καρποφόρησαν. Απευθείας πτήση έχει να δει η Ομογένεια της Βοστώνης και της Νέας Αγγλίας γενικότερα από την εποχή της Ολυμπιακής Αεροπορίας, η οποία είχε θεσπίσει μία μεσάζουσα λύση, την εξής: Το αεροσκάφος της Ολυμπιακής από Νέα Υόρκη προς Αθήνα σταματούσε στη Βοστώνη και επιβίβαζε τους επιβάτες από Βοστώνη. Δεν έλλειπαν και τα πολλά και συχνά προβλήματα των καθυστερήσεων και της υπέρβασης έκδοσης εισιτηρίων πέραν του κανονικού αριθμού χωρητικότητας του αεροσκάφους που ταλαιπωρούσαν τους ομογενείς, οι οποίοι παρόλα αυτά εξακολουθούσαν να προτιμούν την Ολυμπιακή τόσο για πρακτικούς λόγους διότι απέφευγαν την ταλαιπωρία της μεταβίβασης μέσω Ευρώπης, αλλά και για συναισθηματικούς λόγους επειδή η Ολυμπιακή συμβόλιζε την Ελλάδα.

Από τη μελέτη – έρευνα που έχει διεξαχθεί προκύπτει πως υπάρχει η αγορά η οποία θα μπορέσει να στηρίξει την απευθείας πτήση σίγουρα για τους θερινούς μήνες, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα τύχει της υποστήριξης της Ομογένειας. Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν πως κατά το φετινό καλοκαίρι οι ομογενείς της Βοστώνης και Νέας Αγγλίας ταξίδεψαν στην Ελλάδα παρά τη συνεχιζόμενη ύπαρξη της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: ekirikas.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube