Weather Icon
Συρία , Τουρκία 22 Οκτωβρίου 2021

H κυβέρνηση της Άγκυρας κάνει σχέδια για να φτάσει μέχρι το Χαλέπι

H κυβέρνηση της Άγκυρας κάνει σχέδια για να φτάσει μέχρι το Χαλέπι

Καθώς οι Τούρκοι αξιωματούχοι συνεχίζουν να αφήνουν να εννοηθεί μια πιθανή νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, ο δημοσιογράφος και αναλυτής Ισμέτ Κονάκ λέει ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας επιθυμεί να φτάσει μέχρι το Χαλέπι και είναι έτοιμη να κάνει κάθε είδους παραχώρηση για να το επιτύχει.

Ο δημοσιογράφος Ισμέτ Κονάκ αναφέρει ότι η διοίκηση της Άγκυρας φαίνεται να έχει εμπλακεί σε σχέδια για τον έλεγχο της περιοχής που φτάνει μέχρι και το Χαλέπι της Συρίας. Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να είναι έτοιμη να κάνει κάθε είδους παραχώρηση στη Ρωσία για την επίτευξη αυτού του στόχου.

«Η κυβέρνηση Ερντογάν χτυπά τις πόρτες της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών για να εισέλθει στο καντόνι Σαχμπά. (…) Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να πείσει τη Ρωσία και τις ΗΠΑ για μια πιθανή στρατιωτική επιχείρηση. Κλείνει το μάτι και στους δύο, διαπραγματεύεται να αγοράσει πολεμικά αεροσκάφη F-16 από τη μία και αγοράζει πολεμικά αεροσκάφη SU-35 ή SU-57 από την άλλη», έγραψε ο Κονάκ σε άρθρο του.

«Ο συνασπισμός του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης [AKP] και του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης [MHP], που είναι τώρα παγιδευμένος σαν τον σκορπιό σε έναν κύκλο θανάτου, βλέπει τη διεξαγωγή πολέμου εναντίον των Κούρδων ως τη μόνη διέξοδο. (…) Η Μπεστεπέ [το προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας], που κλονίστηκε από ένα ψυχολογικό τραύμα, θεωρεί την εισβολή στα εδάφη της Ροζάβα [Βόρεια και Ανατολική Συρία] ως αντικαταθλιπτικό».

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube