REAL TIME |

Weather Icon
Γερμανία , Τουρκία 8 Οκτωβρίου 2021

«Γερμανία – Τουρκία συμμαχία»: Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τη Μέρκελ από τον Ερντογάν

«Γερμανία – Τουρκία συμμαχία»: Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τη Μέρκελ από τον Ερντογάν

“Στην ιδιωτική του ζωή είναι πολύ αστείος”

Η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ θα μεταβεί στις 16 Οκτωβρίου στην Τουρκία, έπειτα από πρόσκληση που της απηύθυνε ο Πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον λόγο της επίσκεψης, ο κ. Ζάιμπερτ αναφέρθηκε στους διαχρονικούς δεσμούς των δύο χωρών λόγω των πολιτών τουρκικής καταγωγής που ζουν στην Γερμανία και λειτουργούν «ως γέφυρα», στη γεωστρατηγική σημασία της Τουρκίας, αλλά και στην «μεγάλη συνεισφορά» της χώρας στο μεταναστευτικό, η οποία, όπως είπε, αναγνωρίζεται από όλους στην Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες σε θέματα όπως ο σεβασμός θεμελιωδών δικαιωμάτων, ο Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε ότι πάγια θέση της κυβέρνησης αποτελεί η διατήρηση της απευθείας επικοινωνίας παρόλες τις διαφορές, προκειμένου να εκφράζεται και η κριτική. Την ίδια στιγμή ωστόσο, η Γερμανίδα Καγκελάριος στέλνει ευχετήρια επιστολή στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με την ευκαιρία των γενεθλίων του. Η Μέρκελ εξήρε την πολιτική δράση του κ. Αναστασιάδη, η οποία, όπως επισημαίνει η ίδια, στοχεύει στο καλό της Κύπρου.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην επιτυχημένη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, αλλά και της πανδημίας στην Κύπρο η κ. Μέρκελ εύχεται στον Ν. Αναστασιάδη να επιτύχει και την επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Προεδρίας, η κ. Μέρκελ στην επιστολή της τονίζει ότι η Γερμανία υποστηρίζει τις προσπάθειες του προέδρου της Δημοκρατίας για εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Τέλος, εκφράζει ευχαριστίες προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη μεταξύ τους φιλία και την ειλικρινή συνεργασία τους.

ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Charlie Hebdo

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube