Weather Icon

Γαλλική παρουσία στα νησιά! Αεροναυτική βάση εξυπηρετεί ελληνικά συμφέροντα

Γαλλική παρουσία στα νησιά! Αεροναυτική βάση εξυπηρετεί ελληνικά συμφέροντα

Βασίλειος Ματζούκος: Δεν θα γίνει ποτέ αποστρατικοποίηση των νησιών! Γαλλική παρουσία στα νησιά. Μια Γαλλική αεροναυτική βάση σε ελληνικό νησί θα εξυπηρετούσε τα εθνικά συμφέροντα.

Στην επόμενη μέρα μετά την υπογραφή των συμφωνιών με Γαλλία και ΗΠΑ αναφέρθηκε ο Βασίλειος Μαρτζούκος.

Πρέπει να χτίσουμε πάνω στις αμυντικές συμφωνίες. Δεν χρειάζεται ενθουσιασμός αλλά προσεκτικός σχεδιασμός τονίζει ο Ναύαρχος ε.α Βασίλης Μαρτζούκος

Ο Ναύαρχος τονίζει ότι παρατηρείται τόσο υπέρμετρος ενθουσιασμός στην Ελληνική κοινωνία όσο και απαξίωση των συμφωνιών που και οι δύο προσεγγίσεις είναι λάθος. Ο Ναύαρχος τονίζει ότι οι συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία είναι μόνο η αρχή και δεν θα πρέπει η Ελληνική κυβέρνηση να βιαστεί αλλά να χτίσει πάνω σε αυτές τις συμφωνίες αναφέροντας παραδείγματα από την Γαλλογερμανική αντίστοιχη συμφωνία

Επίσης ο Ναύαρχος μιλάει για τις δύο βασικές προτεραιότητες της Ελληνικής διπλωματίας, το Τουρκολιβυκό μνημόνιο και το Κυπριακό και τονίζει την ανάγκη να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί μια στρατηγική

Ο Ναύαρχος τονίζει ότι η Ελλάδα βιάστηκε να εγκαταλείψει των χάρτη της Σεβίλλης, για την ΑΟΖ και παράλληλα πρέπει να γίνει σαφές στη διεθνή κοινότητα ότι η αποστρατιωτικοποίηση νησιών δεν θα γίνει ποτέ και αναφέρει χαρακτηριστικά γιατί.

Ο αντιναύαρχος ε.α., Βασίλειος Μαρτζούκος, στην εκπομπή «Ο Εξαρχείων» στα ParapolitikaFM.

Συντονιστείτε στις 16:15 στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Φοίτησε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων από το 1971 έως το 1975. Αποστρατεύθηκε το 2006.

Κατά την 15ετή θαλασσία υπηρεσία του ενάσκησε επιτυχώς όλα τα προβλεπόμενα καθήκοντα για μάχιμο Αξιωματικό, επί Αντιτορπιλικών, Πυραυλακάτων και Φρεγατών. Διετέλεσε Κυβερνήτης της Πυραυλακάτου «ΜΠΛΕΣΣΑΣ», της Θαλαμηγού «ΑΡΓΩ» και της Φρεγάτας «ΕΛΛΗ» (επ’ ολίγον και της Φρεγάτας
«ΛΗΜΝΟΣ»), Διοικητής 1ης Μοίρας Φρεγατών, Αρχιεπιστολεύς Στόλου και Διοικητής Φρεγατών.

Κατά την 11ετή υπηρεσία του σε θέσεις ξηράς, υπηρέτησε ως εκπαιδευτής στην Σχολή Πυροβολικού του Π.Ν., στα Ναυπηγεία Ελευσίνος, ως υπεύθυνος οπλικών συστημάτων των υπό ναυπήγηση Αρματαγωγών τύπου «ΧΙΟΣ», Υπασπιστής της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή, Διευθυντής Σπουδών στην Ναυτική Σχολή Πολέμου, Ναυτικός Ακόλουθος Βόννης και Διευθυντής Α1 του Γ.Ε.Ν.. Επιπλέον διετέλεσε Διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης και Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Έχει αποφοιτήσει επιτυχώς από όλα τα προβλεπόμενα σταδιοδρομικά σχολεία του Π.Ν., συμπεριλαμβανομένης της Ναυτικής Σχολής Πολέμου και έχει παρακολουθήσει σειρά Διακλαδικών και ΝΑΤΟϊκών σεμιναρίων. Επιπλέον έχει λάβει Μεταπτυχικό Δίπλωμα στην Μηχανολογία Όπλων από το Naval Postgraduate School του Monterey των Η.Π.Α. και είναι απόφοιτος του Naval War College των Η.Π.Α.. Προσφάτως ολοκλήρωσε την Μεταπτυχιακή φοίτησή του, στις «Διεθνεις Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές» του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει της Αγγλική λίαν καλώς.

Κατά την σταδιοδρομία του, έχει τιμηθεί με όλες τις προβλεπόμενες διακρίσεις και επιπλέον με Διαμνημόνευση συμμετοχής σε ειρηνευτικές αποστολές, με Μετάλλιο υπηρεσίας με το ΝΑΤΟ και με Ναυτικό Μετάλλιο Β’ Τάξεως για διάσωση ζωής.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube