Weather Icon

Φύλλο και φτερό από FBI το αεροπλανάκι – μυστήριο στο αεροδρόμιο Πάφου

Φύλλο και φτερό από FBI το αεροπλανάκι – μυστήριο στο αεροδρόμιο Πάφου

Πολύωρη και εξονυχιστική ήταν η έρευνα που πραγματοποίησαν εξειδικευμένα μέλη της Αστυνομίας και άλλων κρατικών υπηρεσιών, υπό την καθοδήγηση δέκα πρακτόρων του FBI, σε αεροσκάφος που βρίσκεται ακινητοποιημένο σε αποθήκη στο αεροδρόμιο Πάφου.

Το αεροσκάφος φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά οπλισμού στη Λιβύη, κατά παράβαση του εμπάργκο πώλησης όπλων στη χώρα, γι’ αυτό και τα Ηνωμένα Έθνη διενεργούν έρευνα με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων του FBI.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 10 πράκτορες που ήρθαν για σκοπούς ελέγχου του αεροσκάφους, μαζί με ειδικούς από την Αστυνομία, το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, το υπουργείο Γεωργίας κ.ά. το αποσφράγισαν και εισήλθαν σ’ αυτό διενεργώντας εκτεταμένες έρευνες.

Από το αεροσκάφος περισυνελλέγη δείγμα πυρίτιδας για εξετάσεις, αφαιρέθηκε το σύστημα πλοήγησης, παραλήφθηκαν τα χαρτιά που το συνόδευαν και έγιναν άλλες εκτεταμένες εξετάσεις, κάνοντας φύλλο και φτερό το εσωτερικό του.

Επίσης, καταγράφηκαν μικρές μετατροπές στο αεροσκάφος οι οποίες και φωτογραφήθηκαν ώστε να αξιολογηθούν. Οι μετατροπές αυτές μπορεί να «λένε» πολλά, μπορεί και τίποτα, οπόταν και θα τύχουν μελέτης, ενώ δεν αποκλείεται να ερωτηθεί και η ιδιοκτήτρια εταιρεία για να δώσει εξηγήσεις. Η εταιρεία εκπροσωπείται από νομικούς συμβούλους στην Κύπρο που παρακολουθούν στενά όλες τις εξελίξεις.

Όλα τα τεκμήρια θα μεταφερθούν στη Λευκωσία ώστε να αναλυθούν από ειδικούς, είτε στα εργαστήρια του Αρχηγείου Αστυνομίας, είτε της Πολιτικής Αεροπορίας ή αλλού. Αφού γίνει ανάλυσή τους, στη συνέχεια θα σταλούν στην Αμερική μαζί με συνοδευτικές εκθέσεις για να περιληφθούν στην έκθεση των ειδικών του FBI που θα υποβληθεί προς την Επιτροπή Κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών, κατ’ εντολή της οποίας γίνεται η έρευνα.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών του περασμένου Μαρτίου, φαίνεται να έφθασε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Λάρνακας το 2019. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Πάφου, όπου και στάθμευε σε ειδική αποθήκη η οποία ενοικιάζεται. ΠΗΓΗ:

ekirikas.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube