Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Εξοπλισμοί 10 Οκτωβρίου 2021

Έτοιμο το τρίτο ελληνικό Rafale – Αναβαθμίζονται 19 Απάτσι

Έτοιμο το τρίτο ελληνικό Rafale – Αναβαθμίζονται 19 Απάτσι

Οι εξελίξεις στα εξοπλιστικά μετά και την υπογραφή της ελληνογαλικής Συμφωνίας έχουν προκαλέσει τρόμο στην Άγκυρα που πλέον βλέπειμε δέος την κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Σημαντικές είναι οι ενισχύσεις που έρχονται για την πολεμική αεροπορία και εν γένει τις ένοπλες δυνάμεις. Οι εξελίξεις στα εξοπλιστικά μετά και την υπογραφή της ελληνογαλικής Συμφωνίας έχουν προκαλέσει τρόμο στην Άγκυρα που πλέον βλέπειμε δέος την κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα αποκτήθηκε και παρελήφθη από την πολεμική αεροπορία το τρίτο γαλλικό μαχητικό Rafale , το πρώτο από τα μονοθέσια αεροσκάφη ενώ μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα θα διαθέτει συνολικά 6 αεροσκάφη.

Η αρχή θα γίνει από τον Ιανουάριο οπότε θα έρθουν στην χώρα μας τα πρώτα 6 οπλισμένα γαλλικά μαχητικά και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις.

Τα υπόλοιπα Rafale θα έρθουν το 2022-23 οπότε και θα συμπληρωθεί ο αριθμός των 18 και στην συνέχεια θα γίνουν 24.

Παράλληλα πολύ σημαντική χαρακτηρίζειται η αναβάθμιση των ελικοπτέρων Απάτσι που έρχεται στην επιτροπή εξοπλισμών της βουλής: 19 από τα ελικόπτερα-«νυχτερίδες» του ελληνικού στρατού θα εκσυγχρονιστούν και θα πάρουν νέα ηλεκτροπτικά συστήματα.

Μάλιστα η Ελλάδα θα παραλάβει και ένα υπερσύγχρονο οπλικό σύστημα από το Ισραήλ: Πρόκειται για το spike NLOS, με πλήματα ακριβείας χιλιοστού, βεληνεκές που φτάνει τα 30 χιλιόμετρα, καθοδήση μέσω drone, ενώ μπορούν να χρησιμοποηθούν τόσο σε ελικόπτερα και οχήματα όσο και σε πλοία του πολεμικού ναυτικού.

Μετά την ένταξη των 24 Rafale στο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας, η Τουρκία θα εξακολουθεί να υπερτερεί σε αριθμό μαχητικών έναντι της Ελλάδας. Θα διαθέτει 273 και η Ελλάδα 257. Ομως η Ελλάδα θα έχει αεροσκάφη 4,5 γενιάς που δεν τα γνωρίζει η Τουρκία και είναι ικανά με τα όπλα τους να επιφέρουν ισχυρά πλήγματα από μεγάλες αποστάσεις.

Ταυτόχρονα, η γειτονική χώρα δεν μπορεί να αποκτήσει τα Stealth μαχητικά 5ης γενιάς F-35, ενώ η Ελλάδα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρει και αυτά. Για να γίνει αντιληπτή η ποιοτική υπεροχή αρκεί κανείς να αναλογιστεί ότι η τουρκική αεροπορία μετά από τόσα χρόνια δεν μπορεί να αντιμετωπίσει στον αέρα τα επίσης γαλλικής προέλευσης Mirage της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube