Weather Icon
ΗΠΑ , Τουρκία 27 Οκτωβρίου 2021

Ερντογάν: Επιμένει να συζητήσει με τον Μπάιντεν το πρόγραμμα των F-35

Ερντογάν: Επιμένει να συζητήσει με τον Μπάιντεν το πρόγραμμα των F-35

Ο Ερντογάν δηλώνει ότι θα συζητήσει με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στη Γλασκώβη, το θέμα των F-35 και της απαίτησης 1,4 δισ. δολαρίων

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι τα προβλήματα σε σχέση με το πρόγραμμα των μαχητικών F-35 θα είναι το βασικό θέμα στη συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στη Γλασκώβη, στο πλαίσιο της συνόδου για το κλίμα, αναφέρουν τουρκικά μίντια, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Τουρκία αποβλήθηκε από το πρόγραμμα των F-35 μετά την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος των S400. Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι η απομάκρυνση της από το πρόγραμμα είναι άδικη και έχει ζητήσει να αποζημιωθεί για την επένδυση ύψους 1,4 δισ. δολ. που έχει κάνει στο πρόγραμμα.

Ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι η Ουάσινγκτον πρόσφερε στην Άγκυρα ένα πακέτο μαχητικών F-16 που προβλέπει και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων αεροσκαφών σε αντάλλαγμα για τις πληρωμές στα F-35. Η αμερικανική κυβέρνηση από την πλευρά της διέψευσε ότι έχει κάνει μια τέτοια προσφορά.

“Η πληροφορία που λάβαμε είναι ότι υπάρχει ένα σχέδιο για τις πληρωμές, με κάποια μορφή [με τους Αμερικανούς]”, φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας με δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής από το ταξίδι του στο Αζερμπαϊτζάν.

“Αν αυτό είναι αληθές ή όχι, θα το μάθουμε στις συνομιλίες με αυτούς. Θα είναι καλό να το συζητήσω με τον Μπάιντεν στο υψηλότερο επίπεδο. Στην περίπτωση αυτή, θα επιδιώξουμε μια συμφωνία ως προς αυτό”, πρόσθεσε.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube