REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα 10 Οκτωβρίου 2021

«Επακούμβηση» αμερικανικού υποβρυχίου με άγνωστο αντικείμενο στην Νοτισινική Θάλασσα

«Επακούμβηση» αμερικανικού υποβρυχίου με άγνωστο αντικείμενο στην Νοτισινική Θάλασσα

Χωριανόπουλος Άγγελος

Κινεζικά Δίκτυα κάνουν λόγω για ξεκάθαρη επιχείρηση παρακολούθησης ασκήσεων του #pla από μεριάς ΗΠΑ η οποία κατέληξε σε πρόσκρουση με UUV. Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές ανεξάρτητων Κινέζων και Ταϊβανέζων αναλυτών, μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα του pla προέβη σε αυτοκτονική πορεία πρόσκρουσης με το αμερικανικό υποβρύχιο εκδιώκοντάς το από τν περιοχή. Τα UUV χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο διεξαγωγής ασύμμετρων επιχειρησεων.

Σκοπός είναι η πρόκληση ασύμμετρα υψηλότερου χτυπήματος στον αντίπαλο συγκριτικά με το προκληθεν κόστος για τοξ επιτιθέμενο. Από τα σημάδια της βλάβης δεν φαίνεται να ακολούθησε κάποιου είδους έκρηξη. Οι ασύμμετρες επιχειρήσεις σε ναυτικό περιβάλλον μάχης αυξάνονται παγκοσμίως. Ασχέτως με τν εγκυρότητα του γεγονότος δυο πράγματα είναι σίγουρα. Πρώτον το υποβρύχιο δν προσέκρουσε με το Κράκεν και δεύτερον τα δικτυοκεντρικα πλέγματα UUV προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες τόσο σε επιχειρήσεις ISR όσο και σε τέτοιου είδους αγνώστου ταυτότητας «επακουμβησεις».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube