Weather Icon

Έντονο παρασκήνιο για Pandora Papers στο Ευρωκοινοβούλιο

Έντονο παρασκήνιο για Pandora Papers στο Ευρωκοινοβούλιο

Έντονο παρασκήνιο εξελίσσεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς μετά από διαβουλεύσεις των εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μαζί με τις τέσσερις πολιτικές ομάδες (Πράσινοι, Renew, Σοσιαλιστές και Αριστεροί) αφαιρέθηκαν τα ονόματα των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων που αναφέρονταν στο προσχέδιο ψηφίσματος, το οποίο ζητά τη σε βαθος έρευνα από τις αρχες των κρατών μελών εναντίον πολιτικών προσώπων τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στα Pandora Papers.

Ωστόσο αύριο σύμφωνα με πληροφορίες του philenews αναμένεται ότι θα καταθέσουν τροπολογία οι 4 πολιτικές ομάδες (Πράσινοι, Renew, Σοσιαλιστές Δημοκράτες και Αριστεροί) και θα ζητήσουν επαναφορά συμπερίληψης των ονομάτων των πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews πιθανόν ευρωβουλευτές από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες να ζητήσουν επίσης την αναφορά σε χώρες, οι οποίες επικρίθηκαν πως με το φορολογικό τους καθεστώς διευκολύνουν τη φοροδιαφυγή.

Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες και η Κύπρος, ενώ συμπεριλαμβάνονται επίσης η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία και η Μάλτα, ωστόσο όλα είναι ρευστά ακόμη. Όλα θα κριθούν στην αυριανή ψηφοφορία, αν τελικά διεξαχθεί.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube