REAL TIME |

Weather Icon

Έγγραφα δείχνουν ότι Τούρκοι διπλωμάτες κατασκοπεύουν και “φακελώνουν” επικριτές του Ερντογάν στη Βρετανία

Έγγραφα δείχνουν ότι Τούρκοι διπλωμάτες κατασκοπεύουν και “φακελώνουν” επικριτές του Ερντογάν στη Βρετανία

Η τουρκική πρεσβεία στο Λονδίνο κατασκοπεύει Τούρκους πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαβιβάζει την παράνομη λίστα με τα προφίλ στην Άγκυρα, η οποία οδήγησε στην έναρξη αβάσιμων δικαστικών διαδικασιών εναντίον τους, ανέφερε το Nordic Monitor, επικαλούμενο επίσημα έγγραφα.

Σύμφωνα με απόφαση του εισαγγελέα Μπιρόλ Τουφάν, της 11ης Δεκεμβρίου 2018, η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε ξεχωριστή έρευνα (φάκελος αρ. 2018/27284) σε 70 Τούρκους υπηκόους που είχαν καταχωρηθεί από Τούρκους διπλωμάτες στο Λονδίνο χωρίς συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία για παράβαση. Κατηγορήθηκαν για “συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα” από τον Τουφάν.

Δικαστικό έγγραφο με ημερομηνία 12 Δεκεμβρίου 2018 αποκαλύπτει κατασκοπεία επικριτών. (Οι διευθύνσεις και τα ονόματα των Τούρκων υπηκόων έχουν αναδιατυπωθεί για λόγους ασφαλείας):

Το Nordic Monitor ανέφερε προηγουμένως  ότι ακόμη και ο θάνατος από COVID-19 δεν εμποδίζει τους Τούρκους υπηκόους να υπόκεινται σε έλεγχο προφίλ από Τούρκους διπλωμάτες στο Λονδίνο, με έναν νεκρό Τούρκο υπήκοο και τα μέλη της οικογένειάς του να καταγράφονται ως πιθανοί τρομοκράτες παράλληλα με το συνεχιζόμενο κυνήγι μαγισσών στην Τουρκία. Σύμφωνα με έγγραφο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που έλαβε το Nordic Monitor, ένας Τούρκος υπήκοος ενημέρωσε το γενικό προξενείο της Τουρκίας στο Λονδίνο για τον θάνατο του πατέρα του από COVID-19, εξέχοντα επιχειρηματία που πιστεύεται ότι συνδέεται με το κίνημα Γκιουλέν και υπέβαλε ιατρικό πιστοποιητικό στον υποπρόξενο Χακάν Ετκίν. Ωστόσο, ο Ετκίν ζήτησε όχι μόνο τη διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας του γιου του νεκρού επιχειρηματία, ο οποίος υπέβαλε αίτηση για πιστοποιητικό θανάτου, αλλά και πληροφορίες για τη σύζυγο και την κόρη του Τούρκου επιχειρηματία.

Οι επικριτές της κυβέρνησης Ερντογάν στο εξωτερικό, ιδίως μέλη του κινήματος Γκιουλέν έρχονται αντιμέτωπα με επιτήρηση, παρενόχληση, απειλές για θάνατο και απαγωγή από τότε που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να καταστήσει το κίνημα του Γκιουλέν αποδιοπομπαίο τράγο για τα προβλήματα της Τουρκίας. Συχνά τους αρνήθηκαν προξενικές υπηρεσίες όπως πληρεξούσιο και μητρώο γέννησης, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ανακλήθηκαν και τα διαβατήριά τους. Τα περιουσιακά τους στοιχεία στην Τουρκία κατασχέθηκαν και τα μέλη της οικογένειάς τους στο σπίτι κινδυνεύουν με ποινικές διώξεις.

για τη συνέχεια CApital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube