REAL TIME |

Weather Icon

Εικόνες περηφάνιας από την στρατιωτική παρέλαση της 61ης επετείου ανεξαρτησίας στην Κύπρο!

Εικόνες περηφάνιας από την στρατιωτική παρέλαση της 61ης επετείου ανεξαρτησίας στην Κύπρο!

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 61η επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων στη παρέλαση επιτρεπόταν η παρουσία κοινού, με απαραίτητη προϋπόθεση τη κατοχή safe pass και η χρήση προστατευτικής μάσκας

Τον χαιρετισμό της παρέλασης, η οποία άρχισε στις 11.00 και διήρκησε μία περίπου ώρα, στη λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ, στο Στρόβολο, δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, πλαισιωμένος από τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στην καθιερωμένη παρέλαση συμμετείχαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα και πτητικά μέσα της Εθνικής Φρουράς.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας και στη συνέχεια έγινε η έπαρση σημαίας, η ανάκρουση  του Εθνικού Ύμνου και η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

 

Η ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Την στρατιωτική παρέλαση παρακολούθησαν επίσης Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών.

Με την ευκαιρία της επετείου κόμματα και οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις διατρανώνοντας τη δέσμευσή τους να αγωνιστούν για επανένωση της Κύπρου  και επίτευξη λειτουργικής λύσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το ΥΠΑΜ, κατά τη διάρκεια της παρέλασης διενεργήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Νωρίτερα, στις 9.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόμενος από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Δείτε περισσότερο φωτορεπορτάζ στο sigmalive.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube