REAL TIME |

Weather Icon
Αιγαίο , Ναυτιλία , Ρωσία 8 Οκτωβρίου 2021

Έφτασε στο Πειραιά η φρεγάτα του Μεγάλου Πέτρου

Έφτασε στο Πειραιά η φρεγάτα του Μεγάλου Πέτρου

Το εντυπωσιακό αντίγραφο της φρεγάτας του Μεγάλου Πέτρου θα πραγματοποιήσει αποστολή στα νησιά του Αιγαίου.

Έφτασε στον Πειραιά το ρωσικό ιστιοφόρο Shtandart – Ποια η αποστολή του στο Αιγαίο

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται από χτες (07/10) το εντυπωσιακό ρωσικό ιστιοφόρο Shtandart, το οποίο είναι ακριβές αντίγραφο της φρεγάτας του Αυτοκράτορα Μέγα Πέτρου του 18ου αιώνα.
Σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, αύριο (09/10) θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί συνέντευξη Τύπου πάνω στο πλοίο για την αποστολή του στα νησιά του Αιγαίου.
Δείτε τον κατάπλου του:
Η φρεγάτα του Μεγάλου Πέτρου, τσάρου της Ρωσίας ναυπηγήθηκε σύμφωνα με τα σχέδια και τις ναυπηγικές παραδόσεις του 18ου αιώνα.
Το πλοίο που έφτασε στον Πειραιά συμμετέχει σε αποστολή, στο πλαίσιο του Έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας υπό την αιγίδα του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Πρόκειται για τη διεθνή αποστολή «Φλόγα του Τσεσμέ», η οποία έχει ιστορικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιό της, θα ερευνηθεί η άγνωστη ρωσική παρουσία στα νησιά του Αιγαίου κατά τον 18ο αιώνα.
Σύμφωνα με τη Συνθήκη του Κιουτσούκ-Καϊναρτζή, που αποτέλεσε τη συμφωνία μετά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο των ετών 1768-1774, η Ρωσία απέκτησε το δικαίωμα της κατά βούλησης διορισμού προξένων σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κατ’ επέκτασιν και στην Ελλάδα.

Το ρωσικό ιστιοφόρο Shtandart - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.10.2021

Στον Πειραιά το ιστορικό ιστιοφόρο Shtandart: Εντυπωσιακό αντίγραφο της φρεγάτας του Μεγάλου Πέτρου

Αξίζει να σημειωθεί ότι τότε οι Ρώσοι ναυτικοί έφτιαξαν για πρώτη φορά χειρόγραφους χάρτες του Αιγαίου Πελάγους.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της αποστολής του Shtandart, θα πραγματοποιηθεί υποβρύχια κινηματογράφηση στους τόπους αγκυροβολιών και καταβύθισης ρωσικών πλοίων. Θα γίνουν ακόμη γυρίσματα ντοκιμαντέρ που θα κάνει πρεμιέρα σε τηλεοπτικά δίκτυα της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube