Weather Icon

Άνοιξε δουλειές στο αγγλικό ποδόσφαιρο ο “κολλητός” του Ερντογάν και χρηματοδότης… τουρκοκάναλων στην Ελλάδα

Άνοιξε δουλειές στο αγγλικό ποδόσφαιρο ο “κολλητός” του Ερντογάν και χρηματοδότης… τουρκοκάναλων στην Ελλάδα

Τουρκία: «Μία ανάσα» από την αγορά της Χαλ Σίτι, φαίνεται πως βρίσκεται ο γνώριμος στο ελληνικό κοινό από τα τηλεοπτικά δρώμενα, Ατζούν Ιλίτζαλι, ο οποίος έχει συμφωνήσει σε όλα με τον πρόεδρο της ομάδας, Ασέμ Αλάν, έναντι 40 εκατομμυρίων λιρών, και αναμένεται να εμπλακεί για πρώτη φορά στον χώρο του ποδοσφαίρου!

Ο ενδιαφερόμενος είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό. Ποιος είναι αυτός; Ο Ατζούν Ιλίτζαλι, ο οποίος συχνά-πυκνά έχει απασχολήσει την Ελλάδα με τις εμφανίσεις του στις… οθόνες μας, εξαιτίας των τηλεοπτικών του ενασχολήσεων!

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Δημήτρη Μανάκου στο bnsports.gr, ο Τούρκος φημολογείται πως έχει συμφωνήσει να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της Χαλ, με πρώτη του επιδίωξη να φέρει αρκετούς Τούρκους ποδοσφαιριστές στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Η εμπλοκή του στο ποδόσφαιρο, αν η συμφωνία της εταιρίας του με το νυν πρόεδρο της ομάδας Ασέμ Αλάν ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει την πρώτη, τέτοιου είδους επιχειρηματική του κίνηση, και η Χαλ θα αλλάξει διοικητικό καθεστώς μετά από 11 χρόνια!

Μάλιστα, στη συμφωνία των δύο πλευρών φημολογείται πως υπάρχει και μπόνους, αφού ο Αλάμ αναμένεται να λάβει άλλα 25 εκατ. ευρώ αν η Χαλ επιστρέψει στην Premier League.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ατζούν Ιλίτζαλι διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα ήταν αυτός που οργάνωσε την ανατολίτικη φιέστα για την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Ιλίτζαλι ανέλαβε τη σκηνοθεσία των σημαντικότερων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν εκείνο το  τριήμερο στο ψευδοκράτος.

Ο 52χρονος πρόεδρος της εταιρείας παραγωγής «Acun Medya» και ιδιοκτήτης του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού TV8 έστησε ακόμα και ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ «πολιτικών και διασημοτήτων» στο γήπεδο Ατατούρκ της κατεχόμενης Λευκωσίας, και μάλιστα έπαιξε μπάλα ο ίδιος με την πλευρά των «διασημοτήτων» ενώ στους πολιτικούς έπαιξε μεταξύ άλλων και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον οποίο έχει βγάλει στον τάκο με τις αποκαλύψεις του ο Σεντάτ Πεκέρ. Την έναρξη του αγώνα κήρυξε ο ίδιος ο Ερντογάν (που στα νιάτα του έπαιζε ποδόσφαιρο σε τοπική ομάδα) μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ. 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube