REAL TIME |

Weather Icon

Δεν μετρούμε ήττες από τους Τούρκους, ο ελληνικός στρατός δεν έχασε καμία μάχη!

Δεν μετρούμε ήττες από τους Τούρκους, ο ελληνικός στρατός δεν έχασε καμία μάχη!

Σάββας Καλεντερίδης: Μαύρη τρύπα ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο! Σε αυτούς που μας λένε “μην αντιστέκεστε” γιατί μετρούμε ήττες από τους Τούρκους, έχω να πω, ότι ο ελληνικός στρατός δεν έχασε καμία μάχη.

Στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά μετά την υπογραφή δύο αμυντικών συμφωνιών πρώτα με τη Γαλλία και μετά με τις ΗΠΑ αναφέρθηκε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Πώς φτάσαμε στις δύο συμφωνίες

Μαύρη τρύπα ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο που δημιουργείται και εξαιτίας της Τουρκίας. Το κοινό συμφέρον για να καλύψουμε αυτήν τη μαύρη τρύπα ασφάλειας οδήγησε Ισραήλ, Αίγυπτος, Ιορδανία, ΗΑΕ, Γαλλία, ΗΠΑ καταφεύγουν σε διμερείς συμφωνίες, κάτι που θυμίζει το περιβάλλον πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτό σημαίνει, ότι προσπαθούν να καλύψουν τη μαύρη τρύπα και να δημιουργήσουν ασφάλεια με την ανάπτυξη των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου και τη μεταφορά του στην Ευρώπη. Συνεπώς παίζεται ένα μεγάλο παιχνίδι στην περιοχή.

Όταν πάει κάποιος Έλληνας στο Σαχέλ θα το κάνει για να υπερασπιστεί το Καστελόριζο. Τα εθνικά θέματα πρέπει να παρουσιάζουμε εθνικό και ενιαίο μέτωπο. Δεν είναι εικόνα να ξεκατινιαζόμαστε στη Βουλή για ένα τέτοιο θέμα.

Για αυτούς που μας λένε “μην αντιστέκεστε” γιατί μετρούμε δύο ήττες από τους Τούρκους, τη Μικρασιατική Καταστροφη και την Κύπρο το 1974, έχω να πω, ότι ούτε η μία ήταν στρατιωτική ήττα αλλά ούτε και η άλλη.

Ο ελληνικός στρατός δεν ηττήθηκε σε καμία μάχη το 22′. Το ’74 δε δεν πολέμησε η Ελλάδα. Η Κύπρος προδόθηκε και από τη Χούντα και από αυτούς που ήρθαν μετά ως μεταπολίτευση…

Ο Ερντογάν ήρθε και άλλαξε την κρατική φιλοσοφία που είχε επιβληθεί από τον Κεμάλ (Ειρήνη στον κόσμο, ειρήνη στην πατρίδα), αφού ξεγέλασε πρώτα τους πάντες. Στους μουσουλμάνους υπάρχει μία λέξη, η τακίγια που λέει, ότι αν είναι να εξυπηρετήσετε την πίστη σας δικαιούστε να λέτε ψέμματα. Αποκαλύφθηκε όταν ένιωσε δυνατός και παρουσίασε τον νεοοθωανισμό του σχεδίου του.

Η Ελλάδα νίκησε την Τουρκία στις Καστανιές! Το πολιτικό σύστημα δέχτηκε ταρακούνημα τότε στον Έβρο και με την έξοδο του Oruc Reis το καλοκαίρι του 2020.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, σε εκδήλωση στην Στέγη Ποντίων Αμυνταίου.

Συντονιστείτε απόψε στις 21:30 στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube