Weather Icon
Θάνος Τζήμερος , Παιδεία , ΠΦΑ 14 Οκτωβρίου 2021

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, πρώην ΑΣΟΕΕ, «άγνωστοι» τραμπούκοι ξυλοκόπησαν άγρια φοιτητή, διότι ανήκε στην παράταξη Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών (ΠΑνΚΣ), που είχε ταχθεί υπέρ της παρουσίας αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Φυσικά, με την πράξη τους αυτή, επιβεβαίωσαν πλήρως τη θέση της ΠΑνΣΚ. 

Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, έσπευσε να κάνει την εξής δήλωση στο twitter:

«Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον φοιτητή που δέχθηκε χθες στην ΑΣΟΕΕ επίθεση από αναρχικούς. Του εξέφρασα τη συμπαράσταση μου και δεσμεύθηκα ότι είμαστε στο πλευρό του. Καταδικάζουμε απολύτως τη βία και συνεχίζουμε τον αγώνα για ασφαλή πανεπιστήμια.»

Ξέχασε μάλλον ότι βρίσκεται στην κυβέρνηση. Η ΝΔ δεν εξελέγη για να κάνει δηλώσεις. Όσοι την ψήφισαν περιμένουν να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Να τι έλεγε προεκλογικά για τη βία στα Πανεπιστήμια: “Ουσιαστική αντιμετώπιση φαινομένων βίας και ανομίας. Αυτεπάγγελτη επέμβαση των δημοσίων αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις που λαμβάνουν χώρα στα Ιδρύματα και πειθαρχικές ευθύνες των Πρυτανικών Αρχών για τη μη έγκαιρη κλήση και ενημέρωση των αρμοδίων δημοσίων οργάνων.”

Μάλιστα, η κα Κεραμέως, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, είχε καταθέσει στις 15/12/2017 επίκαιρη ερώτηση, στηλιτεύοντας τη βία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και διαβεβαίωνε τα εξής: “Ελπίζουμε κάποια στιγμή η Κυβέρνηση να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής και να αντιδράσει. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη και αυτήν επιδιώκει: αυτεπάγγελτη επέμβαση των Αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις που τελούνται στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.” 

Είχε πει κι άλλα τότε η ΝΔ, που θα εφάρμοζε: μαγνητικές πύλες, είσοδο με κάρτα και κάμερες ασφαλείας στα πανεπιστήμια. Συστήματα που για να εγκατασταθούν, αφού υπάρχει η πολιτική βούληση, θέλουν το πολύ έναν μήνα. Από την εκλογή της, όμως, πέρασαν πάνω από δυο χρόνια, περισσότερο από το μισό της θητείας της. Και τι έκανε προς αυτόν τον σκοπό; ΤΙΠΟΤΕ! 

Καταργήθηκε νομικώς το άσυλο, αλλά για την αστυνομία εξακολουθεί να ισχύει το άβατο.

Για να μην κακοκαρδίσει την αριστερά, της οποίας τους “αγώνες” τιμάει, η κυβέρνηση επινόησε τον κωμικό ρόλο της “αστυνομίας χωρίς όπλα”, που θα περιπολούσε δήθεν στα Πανεπιστήμια, για να γίνει σάκος του μποξ για τους αναρχικούς και τους αριστερούς τραμπούκους. Αλλά ούτε κι αυτή τόλμησε να τη στείλει στο πεδίο της μάχης. Αφού προσέλαβε 1033 “Ειδικούς Φρουρούς” (άρα ο πελατειακός στόχος του μέτρου επετεύχθη), τους έβαλε στην κατάψυξη με το πρόσχημα πως θα πρέπει πρώτα να εκπαιδευθούν – στο περπάτημα, προφανώς, και στη χρήση τηλεφώνου, διότι το ευφυέστατο σενάριο της κυβέρνησης είναι να κάνουν βόλτα οι Ειδικοί Φρουροί μέσα στα ΑΕΙ και αν τους τουλουμιάσουν στο ξύλο, να παίρνουν τηλέφωνο την… κανονική αστυνομία για να επιβάλει την τάξη! Έτσι η ΟΠΠΙ (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) έγινε ένα ακόμα “είπα-ξείπα” και η οπή στην ασφάλεια των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων έγινε ακόμα μεγαλύτερη. 

Ο Βασίλης Αποστολόπουλος, εκ των επικεφαλής της ΠΑνΚΣ αποκάλυψε: «Έχουν ενημερωθεί και η αστυνομία και ο πρύτανης, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Ντροπή σε όποιον είναι υπεύθυνος για την ασφάλειά μας στο πανεπιστήμιο. Παρακαλώ να κοινοποιηθεί, μπας και ιδρώσει κανένα αυτί. Είμαστε τελείως μόνοι μας στο πανεπιστήμιο».

για τη συνέχεια MarketNews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube

σχετικά άρθρα