Weather Icon

Bild: Έστειλε ο Ερντογάν δολοφόνο στη Γερμανία;

Bild: Έστειλε ο Ερντογάν δολοφόνο στη Γερμανία;

Οι γερμανικές εισαγγελικές έρευνες σε βάρος Τούρκου, ο οποίος φέρεται να κατασκόπευε οπαδούς του Γκιουλέν, και συνέντευξη Μηταράκη για το προσφυγικό σήμερα στον γερμανικό Τύπο.

“Έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία δολοφόνο για να σκοτώσει αντικαθεστωτικούς;” διερωτάται η Bild με τίτλο “Εισαγγελικές έρευνες εναντίον τούρκου μυστικού πράκτορα στην Ρηνανία”. Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: “Η ομοσπονδιακή εισαγγελία διεξάγει έρευνες για ενδεχόμενη δράση για λογαριασμό μυστικών υπηρεσιών και προετοιμασία δολοφονίας. Τι όμως κρύβεται πίσω από όλα αυτά;

Ο ένοικος του δωματίου Αλί Ντ. συνελήφθη και στο κινητό του βρέθηκαν φωτογραφίες εγγράφων τουρκικών διωκτικών αρχών, που του είχαν σταλεί. Ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας έκανε λόγο για ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες ο συλληφθείς συγκέντρωνε πληροφορίες για λογαριασμό της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας σχετικά με οπαδούς του Γκιουλέν στην περιοχή της Κολωνίας.

Με αφορμή τη σύλληψη του υπόπτου ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Κρίστοφ ντε Φρις, ειδικός σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, κάλεσε μέσω της Bild τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να σταματήσουν άμεσα τις παρακολουθήσεις και να εγκαταλείψουν τη Γερμανία: ‘Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τέτοια συμπεριφορά μεταξύ χωρών-μελών του ΝΑΤΟ‘”.

για τη συνεχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube