Weather Icon
Γερμανία , Λιβύη , Τουρκία 16 Οκτωβρίου 2021

Μπηχτή Μέρκελ στον Ερντογάν για τη Λιβύη! Οι ξένες δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν από τη Λιβύη

Μπηχτή Μέρκελ στον Ερντογάν για τη Λιβύη! Οι ξένες δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν από τη Λιβύη

Μέρκελ – Ερντογάν: Η απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριος μίλησε ενώπιον του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το θέμα της Λιβύης.

Η επίσκεψη της απερχόμενης Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ, στην Κωνσταντινούπολη, είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

Όπως σας ενημέρωσε το Infognomonpolitics.gr, η Γερμανίδα πολιτικός, η οποία ασκούσε καθήκοντα καγκελαρίου της Γερμανίας από το 2005 μέχρι 2021, αποτελώντας την πρώτη γυναίκα καγκελάριο της Γερμανίας από την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Κράτους το 1871, πραγματοποίησε αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανάμεσα στις φιλοφρονήσεις υπήρχε και μία αναφορά για τη Λιβύη.

«Τόνισα ότι οι ξένες δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν από τη Λιβύη», είπε μεταξύ άλλων η Μέρκελ προς τον… φίλο της, αφού ο Ερντογάν τη χαρακτήρισε ως φίλη. Δεν ξέρουμε βέβαια αν ο Ερντογάν έλαβε το μήνυμα της απερχόμενης Γερμανίδας καγκελαρίου. Το μήνυμα που έχει στείλει από τα μέσα Μαρτίου το συμβούλιο ασφαλείας των Ηνωμένων ΕΘνών 

Το έχει ζητήσει ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αλ Σίσι, ενώ και η Νάζλα Μαγκούς, Υπουργός Εξωτερικών της βορειοαφρικανικής χώρας, έχει τονίσει εδώ και μήμες, ότι θα πρέπει να αποσυρθούν άμεσα οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube