Weather Icon

Αποκάλυψη από Λαυρέντζο! Σε πορεία Δημογραφικής Κατάρρευσης η Ελλάδα

Αποκάλυψη από Λαυρέντζο! Σε πορεία Δημογραφικής Κατάρρευσης η Ελλάδα

Αναστάσιος Λαυρέντζος: Η διαρκής δημογραφική συρρίκνωση της Ελλάδας! Τα αρνητικά ισοζύγια γεννήσεων έναντι θανάτων και μετανάστευσης νέων εκτός. Χάνουμε κάθε χρόνο μία πόλη 50.000 κατοίκων

Ο Αναστάσιος Λαυρέντζος με μεταπτυχιακή ειδίκευσης (MSc) στα Οικονομικά Μαθηματικά και στη Θεωρητική Φυσική, συγγραφέας του βιβλίου «Σιωπηρή Άλωση, Το δημογραφικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας», με αφορμή πρόσφατη δημογραφική έρευνα, ανέλυσε την διαρκή δημογραφική συρρίκνωση της Ελλάδας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Σαχίνη.

Σύμφωνα με τον κ. Λαυρέντζο, τα αρνητικά ισοζύγια γεννήσεων έναντι θανάτων και μετανάστευσης νέων εκτός Ελλάδας, εδώ και δέκα χρόνια έχουν διαμορφώσει μια ραγδαία δημογραφικά πτώση, με αναλογία μία γυναίκα να γεννά 1,3 παιδιά, ενώ για να ανακοπεί αυτή η ταχύτητα θα έπρεπε ανά γυναίκα να μπούμε ήδη σε ένα ρυθμό γεννήσεων δύο παιδιά τουλάχιστον.

Κάθε χρόνο, όπως ανέφερε, είμαστε μείον μία πόλη 50.000 ανθρώπων, ενώ το 2050 με τα αισιόδοξα σενάρια σε ένα πληθυσμό εννέα εκατομμυρίων τα 3,5 εκατομμύρια θα είναι άνω των 65 ετών. Ο κ. Λαυρέντζος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το πολιτικό σύστημα δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό ως τώρα για το κυρίαρχο πρόβλημα της Ελλάδας, την ώρα που χώρες, όπως οι Σκανδιναβικές, η Γαλλία και το Ισραήλ με πολιτικές κινήτρων, κι όχι μόνο επιδομάτων , επιχειρούν μετά την ανακοπή της δημογραφικής πτώσης, την αναστροφή πλήρως της εικόνας υπέρ των γεννήσεων.

Ακολουθεί η συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4

Το Who is who του Αναστάσιου Λαυρέντζου

Ο Αναστάσιος Λαυρέντζος γεννήθηκε στον Πειραιά. Έχει αποφοιτήσει από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή και έχει σπουδάσει Φυσική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διαθέτει μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης (MSc) στη Φυσική (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και στα Μαθηματικά της Αγοράς και της Παραγωγής (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος στον τομέα Διαχείρισης Κινδύνων σε μεγάλους ελληνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης ως επιστημονικός επιμελητής.

Άρθρα του γύρω από την πολιτική, την οικονομία και τα εθνικά ζητήματα δημοσιεύονται τακτικά στις ιστοσελίδες real.gr, enikos.gr, και opinion24.gr. Η αρθρογραφία του είναι συγκεντρωμένη στο προσωπικό του ιστολόγιο enausis.blogspot.gr.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube