REAL TIME |

Weather Icon

Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια: Τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά των Αμερικανών…

Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια: Τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά των Αμερικανών…

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών, στην Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σύντομα θα επισκεφτείτε την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, όπου διαμένω τα τελευταία 50 χρόνια. Φαίνεται ότι είσθε ένας πολύ επιτυχημένος υπουργός Εξωτερικών της πατρίδας μας και έρχεστε με πολύ υψηλό ηθικό μετά την σημαντική ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, που κύρωσε  πρόσφατα η Βουλή των Ελλήνων και εύχομαι να επιστρέψετε στην Αθήνα γράφοντας ιστορία.

Αυτό θα συμβεί όταν ενημερώσετε τον Άντονι Μπλίνκεν, τον ηγέτη του State Department, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να οριοθετήσει την ΑΟΖ της με αυτήν της Κύπρου και ότι ο πιο σημαντικός φίλος των ΗΠΑ, το Ισραήλ, ακολουθεί μία θετική στάση σ’ αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την απαξίωση της θάλασσας από τον λαό, που έγραψε μια τόσο ένδοξη ιστορία μέσα από τις θάλασσές της.

Η απάντηση Μπλίνκεν θα δείξει εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι πραγματική φίλη μας ή θα συνεχίσει την φιλοτουρκική γραμμή της προκατόχου της. Δεν πρέπει οι Αμερικανοί να αφήσουν την Γαλλία μόνη της στην Ανατολική Μεσόγειο, αφού γεμίσαμε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις σε όλη μας την επικράτεια, που εξυπηρετούν τα στρατηγικά συμφέροντα της Αμερικής στην ευρύτερη περιοχή.

Θα ήταν, επίσης, πολύ χρήσιμο να υπενθυμίσετε στον Άντονι Μπλίνκεν ότι η κυβέρνησή του χρησιμοποιεί δυο μέτρα και δύο σταθμά σε σχέση με το Δίκαιο της Θάλασσας. Καυτηριάζει τις κινεζικές παραβιάσεις στη Νότια Σινική Θάλασσα, αλλά δεν κάνει το ίδιο με τις παραβιάσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ήδη ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι η χώρα του ετοιμάζεται να ανακηρύξει ΑΟΖ στη Μεσόγειο και απειλεί ότι αυτή θα καλύπτει και ένα τμήμα της ελληνικής ΑΟΖ!

Πέρυσι το καλοκαίρι  η Αμερική -με πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ- επέτρεψε στην Τουρκία να απειλεί την Ελλάδα, μία χώρα σύμμαχό της και μέλος του ΝΑΤΟ, για δύο μήνες χωρίς να παρέμβει για να την σταματήσει. Η Αθήνα περιμένει από τη σημερινή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να μην επιτρέψει επανάληψη εκείνης της απαράδεκτης επιθετικότητας από την πλευρά της Τουρκίας.

Με σεβασμό και εκτίμηση,
Θεόδωρος Καρυώτης

Hellas Journal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube