Weather Icon

Αυτά θα παρέχει η Γαλλία σε περίπτωση επίθεσης στην Ελλάδα

Αυτά θα παρέχει η Γαλλία σε περίπτωση επίθεσης στην Ελλάδα

Κώστας Πικραμένος: Καθυστερήσεις στην παράδοση των Belharra στην Ελλάδα! Αυτά θα παρέχει η Γαλλία σε περίπτωση επίθεσης στην Ελλάδα.

Τη ρήτρα αμυντικής συνδρομής με τη Γαλλία και αν είναι επικοινωνιακή σχολίασε ο Κώστας Πικραμένος.

Η αγγλοσαξονική σφαλιάρα για τα 12 υποβρύχια της Αυστραλίας μείωσε το κύρος του Μακρόν, ο οποίος πηγαίνει σε εκλογές. Η συμφωνία για γαλλικές φρεγάτες κατέστη δυνατή μετά την έγκριση των ΗΠΑ που ήθελαν να εξευμενίσουν τη Γαλλία.

Ό,τι πρόβλημα αντιμετωπίσει η πρώτη Belharra για το γαλλικό ναυτικό, θα έχει και η ελληνική φρεγάτα που θα ναυπηγηθεί! Αυτό σημαίνει καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα λόγω των βελτιώσεων που θα χρειαστούν. Εν ολίγοις, επιχειρησιακές φρεγάτες θα έχει η Ελλάδα αν όλα πάνε καλά από το 2026 και μετά.

Το μόνο που θα κάνει η Γαλλία σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας περιορίζεται στα κάτωθι:

Θα παρέξει δορυφορικές εικόνες από το δίκτυο που διαθέτει

Υποκλοπές επικοινωνιών με βάση τους σταθμούς ακροάσεων που διαθέτει

Κατασκοπεία από ανθρώπινους πόρους μέσω της γαλλικής υπηρεσίας πληροφοριών

Έκτακτο αμυντικό υλικό τορπίλες, exocet, scalp.

Μην περιμένει κανείς σε Ελλάδα και Κύπρο, ότι ο γαλλικός στρατός θα εμπλακεί εμπράκτως σε ένα θέατρο επιχειρήσεων είτε στο Αιγαίο είτε στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μην περιμένουμε να δούμε το αεροπλανοφόρο De Gaulle μεταξύ Κύπρου και Κρήτης και να απογειώνονται Rafale.

Θα υπάρξει στήριξη αλλά όχι επί του πεδίου, επί του θεάτρου επιχειρήσεων.

Αν ο απλός Έλληνας πολίτης πιστεύει, ότι ο Γάλλος πιλότος ή ο Γάλλος στρατιώτης θα εμπλακεί στο Αιγαίο, να του πούμε, ότι δεν πρόκειται.

Αυτό που προβλέπεται, ότι εφόσον η Γαλλία εκτιμήσει, ότι η Ελλάδα δέχεται επίθεση, θα μπορεί να τον βοηθήσει όπως εξηγήσαμε παραπάνω.

Θα συμμετάσχει η Ελλάδα σε αποστολές στο Σαχέλ; Πιο κερδίζει η Γαλλία με το άρθρο 18! Προσδιόρισαν γεωγραφικά σε ποιά ζώνη θα χρειαστούν τους Έλληνες στρατιώτες. Αν περάσει από την ελληνική βουλή σημαίνει, ότι από σήμερα μέχρι το 2026 Έλληνες στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων θα επιχειρούν εκεί.

Στο Σαχέλ δρούνε τζιχαντιστικές οργανώσεις που κάποιες από αυτές έχουν υποστήριξη από μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ. Υπάρχουν αναφορές ότι και η MIT, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν βοηθήσει τους Τουαρέγκ, τοπική φυλή στην περιοχή του Σαχέλ.

Ερωτήματα:

Αν Έλληνας στρατιώτης πιαστεί αιχμάλωτος από τους Τουαρέγκ ή μία τζιχαντιστική οργάνωση κάτι που έχει συμβεί με Γάλλους στρατιώτες στο παρελθόν, τί θα γίνει;

Η Γαλλία έχει βάλει μία ρήτρα για να μειώσει το κόστος των αποστολών. Θα ταυτιστεί η Ελλάδα με το λεγόμενο μεταποικιακό προφίλ της Γαλλίας; Θα υπάρξει εμπλοκή της ελληνικής ΕΥΠ στο Σαχέλ;

Αν θέλουν οι Γάλλοι Έλληνες στρατιώτες στο Σαχέλ, θέλουμε και εμείς Γάλλους στρατιώτες στο Καστελόριζο, στη Ρόδο και στην ΕΛΔΥΚ, στην Κύπρο. Διαφορετικά μας αντιμετωπίζουν ως προτεκτοράτο.

Η Ελλάδα και η Κύπρος αντιμετωπίζουν υπαρξιακή απειλή από την Τουρκία. Οξύμωρο στην Ελλάδα, από τα Ίμια και μετά. Το ΓΕΕΘΑ επιδιώκει εξοπλισμούς κατά της απειλής και από την άλλη μεριά το πολιτικό σύστημα χαρακτηρίζεται από τουρκοφοβία και ευθυνοφοβία και… στρατηγική ηρεμία.

Τα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας έχουν ένα στόχο, να κατοχυρώσουν τη Γαλάζια Πατρίδα. Αλλά οι Τούρκοι ναυπηγούν αεροπλανοφόρο. Θέλουν να βγούνε στον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό.

Οι Τούρκοι θα προχωρήσουν σε γεώτρηση στην περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου, πριν ακόμα η Ελλάδα παραλάβει τις φρεγάτες.

Οι Τούρκοι θα το πάνε σε θερμό επεισόδιο, το οποίο θα οδηγήσει σε τοπική σύρραξη, στην οποία δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε.

Οι Τούρκοι θα οδηγηθούν σε υβριδικό πόλεμο! Τί σημαίνει αυτό;

-Κυβερνοεπίθεση στις στρατηγικές υποδομές της Ελλάδας
-Ηλεκτρονικός πόλεμος
-Ψυχολογικός πόλεμος σε ΜΜΕ και Μέσα Κοινωνικά Δίκτυα
-Ρουκέτες πυροβολικού και βαλιστική επίθεση! Οι Τούρκοι θα προβούν σε βομβαρδισμό των νησιών, της Καβάλας και Αλεξανδρούπολης.

Εκλογές Τουρκία: Υπερόπλο Ερντογάν τα sextapes. Βίντεο ερωτικά πολιτικών του αντιπάλων. Εμφύλιος πόλεμος σε περίπτωση νίκης των Κεμαλιστών. Η δομή που έχει χτίσει ο Ερντογάν εδώ και 20 χρόνια δύσκολα μπορεί να γκρεμιστεί.

O υπεύθυνος της CP Consulting, εμπειρογνώμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκ των συγγραφέων του βιβλίου “MIT: Η φωλιά του τουρκικού παρακράτους”.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube