REAL TIME |

Weather Icon

Αφορμή να ανορθωθούμε όλοι οι Έλληνες

Αφορμή να ανορθωθούμε όλοι οι Έλληνες

Σάββας Καλεντερίδης: Πρότυπο ο Νίκος Καπετανίδης. Αφετηρία, να ανορθωθούμε όλοι οι Έλληνες, η ανέγερση του ανδριάντα του.

Την ανέγερση ανδριάντα του δημοσιογράφου και εθνομάρτυρα του Πόντου, Νίκου Καπετανίδη, 100 χρόνια από τον απαγχονισμό του από τους Τούρκους στην Αμάσεια, σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Όποιος διαβάσει ένα μικρό κομμάτι της βιογραφίας του, αντιλαμβάνεται, ότι είναι ένας σύγχρονος εθνικός ήρωας, ένας εθνομάρτυρας.

Ήταν εκδότης της εφημερίδας «Εποχή» στην Τραπεζούντα, σε μία δύσκολη περίοδο, κατά την οποία διέπρατταν οι Τούρκοι τη Γενοκτονία. Δεν πήρε όπλο στα χέρια του. Δεν έκανε ακτιβισμό. Έκανε αυτό που επιβάλλεται να κάνει κάθε δημοσιογράφος. Έγραφε την αλήθεια. Και γι’αυτό πλήρωσε με τη ζωή του. Τον κρέμασαν οι Τούρκοι! Η τελευταία λέξη που είπε στην αγχόνη ήταν η Ελλάδα.

Αυτός ο άνθρωπος έμεινε ξεχασμένος από το ελληνικό κράτος. Δυστυχώς όπως αυτόν υπάρχουν δεκάδες ήρωες που υπηρέτησαν την ελληνική ιδέα. Δεν αναδείχτηκαν και κυρίως δεν τους τίμησε το ελληνικό κράτος.

Είναι εμβληματική η ανέγερση του ανδριάντα του Νίκου Καπετανίδη 100 χρόνια μετά τον απαγχονισμό του. Το θεωρώ και ως αφετηρία! Να ανορθωθούμε όλοι οι Έλληνες.

Ιδιαίτερα όσοι καταγόμαστε από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη. Με τέτοιες ενέργειες να συμπληρώσουμε το πάνθεον των ηρώων του ελληνισμού. Αν θέλετε, να συμπληρώσουμε την ελληνική ιστορία. Ένας λαός με ελλειματική ιστορία είναι βέβαιο, ότι θα έχει ελλειματικό μέλλον.

Όλοι οι άνθρωποι στη ζωής τους κινούνται με βάση τα πρότυπα. Αυτό που χαρακτηρίζει την εποχή μας είναι ότι προβάλλονται συνήθως αρνητικά πρότυπα. Όταν προβάλλονται αρνητικά πρότυπα, αντιλαμβάνεστε, ότι και τα παιδιά κάνουν αυτές τις επιλογές στη ζωή τους με βάση αυτά τα πρότυπα.

Παράδειγμα, βγήκε ο Νίκος Γκάλης πριν 40 χρόνια και άλλαξε το τοπίο στην Ελλάδα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είπε, ότι αν δεν υπήρχε ο Γκάλης, δεν θα υπήρχε ο Βασίλης Σπανούλης και αν δεν υπήρχαν αυτοί, δεν θα υπήρχα εγώ.

Θέλω να πω, ότι ο Νίκος Καπετανίδης υπήρξε ένα πρότυπο. Αυτό άλλαξε το τοπίο σε έναν συγκεκριμένο τομέα. Πρέπει να υπάρχουν αντίστοιχα πρότυπα ηθικής, επιστημοσύνης, υπηρεσίας στην τέχνη και την κοινωνία, δασκάλων, καθηγητών, δημοσιογράφων, όπως ο Νίκος Καπετανίδης.

Δεν λύγισε. Τον επισκέφτηκε στο γραφείο του ο Τοπάλ Οσμάν. Τον απείλησε και δεν λύγισε. Συνέχιζε να γράφει αυτά που συνέβαιναν. Γιατί θεώρησε ότι είναι δημοσιογράφος και αποστολή του είναι να προβάλλει και να υπερασπίζεται την αλήθεια. Αν προβάλλουμε τα θετικά πρότυπα στην κοινωνία μας, τότε θα έχει θετικό μέλλον η κοινωνία.

Όσο προβάλλουμε τα αρνητικά και ισοπεδωτικά πρότυπα της τηλεόρασης, αυτός θα είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας του αύριο.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στη Σοφία Προκοπίδου.

Συντονιστείτε απόψε στις 22:00 στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube