Weather Icon

ΥΠΕΞ Αρμενίας: Η τουρκοαζέρικη “στρατιωτική άσκηση κοντά στον διάδρομο Λατσίν υπονομεύει την αποκλιμάκωση”

ΥΠΕΞ Αρμενίας: Η τουρκοαζέρικη “στρατιωτική άσκηση κοντά στον διάδρομο Λατσίν υπονομεύει την αποκλιμάκωση”

Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν: Αντίδραση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας για την κοινή άσκηση Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν στο κατεχόμενο έδαφος του Αρτσάχ (Ναγκόρνο – Καραμπάχ).

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2021 το Infognomonpolitics.gr σας ενημέρωσε για τις τουρκοαζέρικες ασκήσεις στο κατεχόμενο Καραμπάχ σε περιοχή στρατηγικού χαρακτήρα!

Οι ασκήσεις γίνονται με αληθινά πυρά στο Λατσίν. Όπως αναφέρει το Υπουργείο Αμύνης του Αζερμπαϊτζάν, ο κύριος στόχος των ασκήσεων είναι η βελτίωση της συνεργασίας και του συντονισμού της μάχης κατά τη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης δεξιοτήτων από τους διοικητές των μονάδων στη λήψη στρατιωτικών αποφάσεων και στη διαχείριση υπομονάδων.

Οι ασκήσεις έφεραν την αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας. Σύμφωνα με το Sputnik Armenia ο Βαχάν Χουνανιάν, εκπρόσωπος του αρμενικού ΥΠΕΞ σχόλιασε σχετικά: «Θεωρούμε τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν κοντά στα σύνορα της Αρμενίας και του Αρτσάχ, στο διάδρομο Λατσίν, ως ενέργεια επιζήμια για τα βήματα που αποσκοπούν στην αποκλιμάκωση, η οποία δεν αντιστοιχεί στο πνεύμα της τριμερούς διακήρυξης της 9ης Νοεμβρίου 2020 και υπονομεύει τις προσπάθειες για την εδραίωση διαρκούς ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή».

Το Λατσίν τέθηκε υπό αζερική κατοχή μετά τον πόλεμο των 44 ημερών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, την ήττα και την ταπεινωτική συνθηκολόγηση της Αρμενίας.

Η περιοχή είναι στρατηγικού χαρακτήρα, καθότι αποτελεί διάδρομος που συνδέει την Αρμενία με το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, οι Αρμένιοι διατηρούν μια ζώνη ελέγχου πέντε χιλιομέτρων στον διάδρομο του Λατσίν, μέσω του οποίου περνά ο δρόμος που συνδέει το Ερεβάν με το Στεπανακέρτ. Κατά μήκος της ζώνης υπήρχε ο σκοπός δημιουργίας σημείων ελέγχου από τις ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι Τούρκοι και Αζέροι κομάντος θα έχουν κοινές ασκήσεις στο Μπακού στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube