REAL TIME |

Weather Icon
ΙΣΤΟΡΙΚΑ 14 Σεπτεμβρίου 2021

Βουλή: Ελάχιστοι βουλευτές στην τιμητική εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Βουλή: Ελάχιστοι βουλευτές στην τιμητική εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Άδεια έδρανα κατά την τήρηση ενός λεπτού σιγής στο Κοινοβούλιο για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ελάχιστοι βουλευτές -περίπου 15, συμπεριλαμβανομένου και του προεδρείου- έδωσαν το «παρών» στην τιμητική εκδήλωση που έλαβε χώρα στη Βουλή για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος. Τα άδεια έδρανα αποτυπώθηκαν στα στιγμιότυπα κατά την τήρηση ενός λεπτού σιγής, με την οποία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προτού συνεχίσει τις εργασίες της η Ολομέλεια.

Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε στην εισηγήσή του ότι «χωρίς σεβασμό στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και στις αρχές της καλής γειτονίας, δεν μπορεί να οικοδομηθεί σχέση εμπιστοσύνης ως προϋπόθεση ασφάλειας και ευημερίας των λαών μας».

«Μετά από έναν χρόνο και συγκεκριμένα στις 22 Σεπτεμβρίου του 2022, συμπληρώνεται ένας αιώνας από τη μεγαλύτερη συμφορά που υπέστη το έθνος μας στην Ιστορία του» ανέφερε ο Χ. Αθανασίου και επισήμανε ότι της καταστροφής αυτής, είχε προηγηθεί η μικρασιατική εκστρατεία, που είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 25.000 νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες από ελληνικής πλευράς.

CNN
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube